News Flash:

O imbinare perfecta intre specificul culinar mexican, italian si romanesc

24 Decembrie 2001
1388 Vizualizari | 0 Comentarii
"Caraffa" - intimitate si bun gust Amplasat la etajul intai al centrului comercial "Iulius Mall", Restaurantul "Caraffa" este unul dintre putinele localuri de profil din Iasi in care te simti cu adevarat "ca la mama acasa". Atmosfera intima, cadrul placut, care denota siguranta, aerul de han vechi sunt doar cateva din atuurile Restaurantului "Caraffa". Un local conceput in maniera unica, care imbina perfect trei stiluri de bucatarie - mexicana, italiana si traditionala- al carui alura (situata intre traditionalul han romanesc si modernismul occidental) creaza un ambient unic, clasat in conceptele specifice ale acestui restaurant ca fiind "taranesc stilizat". In plus, bucataria cu specific mexican este singulara in perimetrul restaurantelor iesene, amatorii acestor delicatese culinare fiind o parte dintre clientii fideli ai restaurantului "Caraffa". Eleganta, rafinament si buna-dispozitie Totul denota bun-gust, originalitate si confort. Clientul este preluat de la intrare de catre un ospatar, care il conduce la masa. O lumina calda, difuza iti creaza, inca de la primii pasi facuti in restaurantul "Caraffa", o senzatie de liniste, de buna dispozitie. Meniul elegant, copertat in scoarte de lemn legate in piele, este la fel de atractiv ca si continutul. "Am ales trei sortimente culinare traditionale - mexican, italian si romanesc - pentru ca sunt oarecum inrudite prin latura latinitatii - chiar daca Mexicul se afla in America latina. Ne-am propus ca fiecare client al nostru sa fie multumit si sa ne devina un client fidel", ne-a marturisit Catalin Croitoru, managerul restaurantului "Caraffa". "Ca la mama acasa" Preparatele culinare traditioanle, fac musai deliciul oricarui client. Celebra tochitura moldoveneasca (moldoveneasca - moldoveneasca!, tine sa precizeze Catalin Croitoru) este unul dintre "punctele de atractie" ale meniului cu specific romanesc, fiind realizata dupa o reteta proprie, care pastreaza insa reteta straveche a acestor bucate. Dar, surpriza cea mai mare o constituie ciorba de fasole cu afumaturi in paine. Este imposibil sa nu ramai uimit cand servesti aceasta ciorba de fasole autentica intr-un "castron" in... paine! Cu ce se mai lauda meniul traditional? Cu un delicios pui la ceaun (mamaaa!), cu coastele de porc la cuptor ("una dintre cele mai solicitate bucate", ma completeaza Catalin), cu platoul bucatarului si - nu in ultima instanta - cu o pastrama de oaie... ca la stana. Nici bucataria cu specific italian nu se lasa mai prejos. Antipasto a la casa (care contine binecunoscuta prosciuto - carne cruda, afumata intre unu si trei ani), vitello crudo sau spedini di maiale (frigarui... dar italiene!) sunt doar cateva dintre delicatesele acestui meniu. Unicat in Iasi, bucataria cu specific mexican - "savoare mexicana"- se adreseaza atat consumatorilor fideli acestui gen de bucate cu origini sud-americane, cat si celor care au gusturi mai... piperate. Enumeram dintre bucatele mexicane Fasjitas (altfel spus: Ce-i fierbinte si iute?!?) si Tostadas de pollo - mult, gustos si bun. Dintre aperitivele cele mai solicitate la restaurantul "Caraffa" amintim ciupercile cu mamaliguta si mujdei, precum si arroz con grandos - o combinatie gustoasa si exotica. Si desertul imbina sortimente din cele trei categorii de bucatarii enumerate mai sus. Dupa o masa copioasa, clientul se poate "dedulci" cu clatite cu branza si stafide, cu fructe flambate cu caramel sau cu perele gelato. La capitolul "licori", restaurantul "Caraffa" se mandreste cu feteasca alba servita direct din... carafe, precum si cu berea Guinness, care nu se mai regaseste in nici un alt loc din Iasi. Ca un stimulent in a o incerca: aceasta bere (fabricata in Irlanda) nu contine clasicul dioxid de carbon ci ...azot! Pare ciudat? Atunci trebuie neaparat incercata! "Caraffa" - o gazda primitoare Majoritatea pieselor culinare care compun meniul restaurantului "Caraffa" nu sunt de gasit in alta parte, ba chiar, cum e de altfel si firesc, unele dintre ele sunt unicat. "Am scos in evidenta familia, cuplul, altfel spus un loc in care el si ea sa se simta ca la o gazda primitoare. Unde au parte de intimitate, confort, bun-gust si unde se simt in siguranta", mai spune Catalin Croitoru. Pentru clientii fideli, restaurantul a emis cardul "Caraffa". Posesorii acestui card beneficiaza de reduceri la nota de plata (5% reducere cand servesc masa singuri, 10% cand servesc masa impreuna cu o alta persoana si 15% cand vin insotiti de patru sau mai multe peroane), intaietate la rezervari cu diverse ocazii, precum si multe alte surprize din partea conducerii restaurantuli "Caraffa", cu ocazia evenimentelor deosbite. O iubire pentru toata viata Dupa ce ai intrat prima oara in Caraffa, ramai cu o amintire placuta. Ai vrea sa nu mai pleci, ai vrea ca restaurantul "Caraffa" sa-ti devina a doua casa. Bunului gust venit din partea restaurantului ii raspunzi cu bun gust. Atractiei ii raspunzi cu prezenta. Iar afectivitatii cu afectivitate. Pentru ca ramai vesnic indragostit de locul care face parte din tine. Ramai indragostit de "Caraffa". Ionel GHERGHINA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015922 (s)