Eveniment-Social

O importanta biserica din judetul Iasi ar putea fi reabilitata

Publicat: 01 dec. 2013
1

Biserica Duminica Tuturor Sfintilor„, din localitatea Pocreaca, din comuna Schitu Duca, este intr-o stare avansata de degradare. Avand in vedere ca este vorba despre o cladire monument, fiind ctitorita in jurul anului 1868, Directia Judeteana pentru Cultura a demarat un proces pentru salvarea bisericii. „Chiar saptamana trecuta am facut o vizita in aceasta localitate. M-am intalnit cu parintele paroh, protopopul Mihai Rosu, pentru a vedea care este situatia. Vorbim de o biserica ridicata pe o coama de deal si sub fundatie este un strat slab, de huma. Din aceasta cauza, de-a lungul timpului, peretii s-au degradat. Acum cativa ani s-au pus si cativa piloni de sustinere, dar acest lucru nu a ajutat prea mult. Trebuie sa facem un proiect pentru aceasta cladire. Am discutat cu inginerul Gosav pe aceasta problema si speram ca de anul viitor sa-l realizam, pentru ca dupa aceea sa putem trece efectiv la lucrari. Aici sunt si cateva persoane cu bani care si-au propus sa sustina realizarea refacerii edificiului de cult”, a precizat Virgil Babii, coondonatorul Directiei Judetene pentru Cultura.

Comentarii
  • Zau? Dar de ce din bani publici? Biserica este institutie publica? Pai daca ar fi asa, atunci sa se demareze controale fiscale la sange si o sa vedeti ce de bani vin la buget…

  • dar cladiri vechi din Iasi nu prezinta interes? Muzeul de stiinte naturale, palatul Braunstein ( scuze daca am gresit ortografia),palatul copiilor de pe Saulescu,stada Cuza Voda,si multe altele, cumva comuna Pocreaca vrea sa fie capitala culturala europeana sau Iasul? este biserica asta o prioritate si de ce?

Adauga un comentariu