Actualitate

O importanta cladire din centrul Iasului a ars din temelii – FOTO, VIDEO

Publicat: 02 nov. 2014
1

@ Incendiu de proportii, sambata dimineata, in centrul municipiului Iasi @ In jurul orei 4.30, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) au fost solicitati sa intervina la stingerea unui incendiu izbucnit la cladirea Cinematografului Tineretului

La fata locului au ajuns 5 autospeciale de interventie pentru stingerea incendiului. Flacarile au mistuit o buna parte din imobil. Din cladire au ramas doar peretii, restul fiind distrus. Incendiul a fost provocat de o persoana oarba, fara adapost, care a ajuns la spital dupa ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Persoana este vinovata pentru producerea incendiului care a izbucnit de la un aparat de incalzit nesupravegheat, respectiv un resou care a fost rasturnat si imediat s-au aprins niste carpe ce au produs incendiul. Imobilul a fost in ultima vreme un adapost pentru oamenii strazii.

Chiar daca localul a fost igienizat in repetate randuri, oamenii strazii au continuat sa intre in interior pentru a cauta adapost. Unii localnici din zona sustin ca incepand cu anii ’50, veneau foarte multe persoane la cinema doar ca sa se incalzeasca.

Click aici pentru a vedea imagini de la incendiu.

„Intrai si ieseai la orice ora vroiai pentru ca era deschisa cladirea. Oamenii isi cumparau bilete si stateau la cinema sa se incalzeasca. S-a mai dus o parte din cultura ieseana”, a spus unul dintre locatarii din zona. Reprezentantii RADEF Romania Film, care au in administrare cladirea, au aratat ca mai tot timpul au avut probleme cu oamenii strazii. De nenumarate ori reprezentantii societatii au facut plangeri in acest sens, insa situatia nu s-a remediat. Chiar anul trecut in imobil s-a facut o igenizare completa, au fost scoase 7 masini de gunoi si au fost blocate toate intrarile cu plasa sudata. Ba chiar pe alocuri unde nu a fost posibila blocarea usilor, au fost folosite lacate si lanturi pentru a nu se mai putea patrunde in interior. De asemenea, cladirea nu era racordata la reteaua electrica.

„Persoana fara adapost s-a bransat prin firida cu un prelungitor de 10 metri la cladirea de alaturi. Este vorba de bransament ilegal”, a declarat Silvia Spiridon, purtator de cuvant in cadrul ISU Iasi. Totusi, oamenii strazii au gasit o modalitate de a patrunde in cladire prin taierea plaselor sudate la usa, provocand un nou dezastru si au gasit o sursa de energie pentru a se incalzi la resou. Autoritatile vor face verificari.

„Incendiul a avut loc la ora 04.30, sambata dimineata. Acesta a fost provocat de o persoana fara adapost care statea in fostul cinematograf. Persoana avea probleme cu vederea si a rasturnat din greseala un aparat de incalzit lasat necorespunzator. In urma incendiului a ars acoperisul cladirii, iar persoana fara adapost a suferit arsuri pe 20% din suprafata corpului. Persoana a fost transportata la Spitalul de Urgente pentru ingrijiri. Continuam verificarile pentru stabilirea cu exactitate a circumstantelor”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.

Adauga un comentariu