Actualitate

O institutie desfiinteaza aceste locuri de munca! Angajatii sunt nemultumiti ca vor munci mai mult, pe acelasi salariu

Publicat: 01 oct. 2015
1

@ Angajatii acestei unitati spitalicesti vor fi nevoiti sa suplimenteze activitatea mai multor persoane @ Chiar daca muncesc si pentru alti angajati, acestia vor avea acelasi salariu 

Angajatii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Iasi, vor avea, incepand cu data de 12 octombrie, mai multe activitati de facut la locul de munca. Problema cea mai mare este ca acestia vor trebui sa munceasca mai mult, dar pe acelasi salariu, care inca nu este stabilit corect. Desi orele in care lucreaza in unitatea medicala sunt in conformitate cu contractul de munca pe care il au, acestia nu isi cunosc inca grila de salarizare. Persoanele sunt nemultumite pentru ca, desi alte centre de donare din tara primesc banii de care au nevoie, ele nu pot avea un salariu legal. Pe deasupra, acestea nu primesc nici tichete de masa. Aceasta problema se va amplifica, deoarece vor fi nevoiti sa lucreze mai mult, pe acelasi salariu, ca sa acopere locurile de registratori medicali, care vor fi desfiintate. Angajatii povestesc ca, in intervalul in care ar trebui sa se ocupe de recoltarea sangelui de la donatori, ei vor fi nevoiti sa treaca la calculator pentru a introduce in baza de date fisa urmatorilor donatori care trebuie sa intre in sala de recoltare. Conducerea CRTS Iasi a precizat ca ordinul de desfiintare a posturilor de registratori medicali vine de la Bucuresti si ca este nevoita sa actioneze ca atare. „A venit in luna august o adresa din partea Institutului de Hematologie, prin care a solicitat sa anulam toate contractele cu serviciile externalizate in ceea ce priveste inregistrarea donatorilor. Nu stiu ce se intampla in toate celelalte centre de transfuzii, ca unii aveau registratori, altii nu, nu stiu, nu este problema mea. Nu s-a legat de paza, de femeile de serviciu, de alta parte. Singura problema a fost a registratorilor medicali, cu sustinerea ca aceasta inregistrare poate fi facuta de catre cadrele mele”, a declarat Lavinia Scripcaru, directorul CRTS Iasi.

Trei angajati pleaca, unul preia toata activitatea

Persoanele care ocupau cele trei posturi de registratori medicali au fost anuntate din timp, conform clauzelor din contractul de munca incheiat. De asemenea, a fost facuta o notificare si catre firma de care apartineau registratorii medicali, astfel ca, de pe data de 12 octombrie, acesti registratori nu vor mai lucra in cadrul CRTS Iasi. „Am respectat clauzele contractuale. Nu am putut sa ii dau afara de azi pe maine, nu am avut cum. In clauze era stipulat ca vom anunta cu 30 de zile inainte orice hotarare. Pana vinerea viitoare vor lucra, de pe 12 aceste persoane nu vor mai fi”, a continuat directorul CRTS Iasi. In momentul in care registratorii medicali sunt inlocuiti cu asistentii, ar trebui angajati altii, astfel ca unitatea spitaliceasca deja a organizat un concurs pentru postul de asistent medical generalist. Singura problema este ca din cei doi candidati care s-au inscris, doar unul va putea ocupa locul scos la concurs. „Va fi preluata activitatea lor de acest numar mic, redus de personal medical. Se angajeaza concurs in locul celor care au plecat, nu mi se mareste schema de personal. Mi-a plecat un om, vine altul. La noi e salariul mic, responsabilitatea e mare. Trebuie sa faci si alte 5 lucruri pe langa meseria de asistent”, povesteste Lavinia Scripcaru.

Adauga un comentariu