Local

O intreaga retea de hoti de lemne, prinsa de politisti! Amenzi de 16.000 lei

Publicat: 06 nov. 2015
1

@ Captura impresionanta de material lemnos, facuta de politistii ieseni @ Iata cum planuiau sa se imbogateasca in aceasta iarna mai multe familii din judetul Iasi @ Autoritatile au efectuat numeroase perchezitii timp de doua zile, reusind sa demascheze o intreaga retea @ Credeau ca au dat lovitura, dar au fost prinsi cand se asteptau mai putin

Cateva familii din judetul Iasi au hotarat sa se imbogateasca de pe urma furtului de lemne, plan care parea sa mearga ca la carte pana la sosirea politistilor, care au intrat pe fir si au reusit sa demaste reteaua. Totul s-a intamplat in comuna Tibana, aici fiind efectuate 11 perchezitii in intervalul a doua zile. Autoritatile le-au calcat pragul celor banuiti de comiterea infractiunilor, in perioada 4-5 noiembrie si au reusit sa confiste o cantitate mare de material lemnos, pentru care nu existau documente de provenienta. Iata care este valoarea prejudiciului cauzat si cine sunt cei vinovati de comiterea faptelor.

Captura impresionanta facuta de politisti

Incepand cu dimineata zilei de 4 noiembrie, politistii ieseni au efectuat 11 perchezitii pe raza comunei Tibana, judetul Iasi, la domiciliile unor persoane banuite de taiere si sustragere de material lemnos dintr-o padure care este proprietate privata. Peste 50 de politisti, din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Biroului de Investigatii Criminale, Sectiilor de Politie Rurala 1 si 4, Serviciului Criminalistic împreuna cu luptatorii S.A.S., au descins în cadrul perchezitiilor, la 11 adrese la persoane banuite de comiterea infractiunilor de taiere fara drept si furt de arbori. În urma perchezitiilor efectuate, politistii ieseni au ridicat, în vederea confiscarii, 89 metri cubi de material lemnos , esenta stejar, cires, carpen, fag, ce prezinta urme de taiere recenta. Intreaga cantitate era detinuta fara documente de provenienta, valoarea aproximativa a prejudiciului fiind de 16.000 de lei. Perchezitiile au continuat si pe 5 noiembrie, politistii ridicand, în vederea confiscarii, sapte fierastraie mecanice, 18 topoare si patru joagare, în valoare totala de aproximativ 8000 lei. Materialul lemnos confiscat a fost predat organelor silvice, pe baza de dovada. Printre cei banuiti de comiterea faptelor se numara membrii a trei familii din Tibana: Bicu, Buzdugan si Spiridon. Acum, cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a persoanelor.
Comentarii
  • Pe cand la Barnova,Grajduri,Mogosesti? Ca ju mai e mai deloc lemn in mijlocul padurii.Au lasat copacii la drum si cand intri 10 m de la drum e jale.
    Noaptea se fac coloane de carute.
    Vedeti pe drumul Mogosesti-Budesti-Hadambu.

Adauga un comentariu