Eveniment-Social

O investitie de 24 milioane de euro a fost receptionata la Pascani

Publicat: 17 nov. 2011

Ieri, in sala de seminarii a Primariei Pascani s-a semnat receptia lucrarilor Componentei B, privind „Modernizarea Statiei de Epurare si a sistemului de canalizare in Pascani”, din cadrul proiectului Masura ISPA. Valoarea totala a proiectului se ridica la 23.561.147,44 euro. Uniunea Europeana a asigurat 75% din proiect, bani nerambursabili, 22.38% constituie un imprumut la BEI, iar 2,62% provin de la bugetul local. La eveniment au luat parte mai multe oficialitati locale, printre acestea numarandu-se primarul Grigore Craciunescu, parlamentarii pascaneni, cativa consilieri locali, o comisia a Garzii de Mediu, reprezentanti de la Apele Romane Bacau, conducerea societatii SC Prest Serv Apa Pascani SRL (PSA), cei care au beneficiat de proiect si reprezentanti ai unor societati din Pascani care au pus umarul la realizarea si indeplinirea obiectivului.

In cadrul sesiunii de semnare a Contractului de Calitate, alesii locali s-au intrecut intre ei in declaratii. Vocea cea mai accentuata a fost, cum era de asteptat, a fostului primar Neculai Ratoi, care s-a zbatut pentru acest proiect si care nu a fost atat de multumit de modul cum s-a lucrat. Ratoi a criticat faptul ca actuala conducere SPA trebuia sa acorde o atentie mai mare modului in care s-au executat lucrarile. „Este un proiect la care ne-am zbatut foarte mult atat eu, cat si cei de la conducerea fostei Directii de Apa Canal si altii. Pana la urma, am reusit sa avem aprobarile necesare pentru ca Pascaniul sa beneficieze de acest proiect de mare anvergura. Asta chiar daca, in perioada in care solicitam pe la Bucuresti sa ni se aprobe documentatiile necesare, cei de la Iasi ne spuneau ca nu putem realiza acest proiect la Pascani. Nu i-am ascultat si m-am zbatut sa facem acest proiect pentru pascaneni. Iata ca am reusit, cu toate piedicile pe care le-am intampinat. Acum am discutat la Bucuresti sa dam drumul la un alt proiect la Pascani. Ma refer la alimentarea cu apa potabila in suburbia Blagesti. Eu sper ca vom reusi sa beneficiem de un nou proiect mai ales ca este nevoie”, a declarat fostul primar al municipiului Pascani, actualul deputat PSD Neculai Ratoi.

„Cu bine, cu rau, s-a reusit sa se finalizeze si acest proiect. Au fost si cateva probleme pe parcurs, dar este si normal la un asemenea proiect atat de amplu sa se intampine si probleme. Ceea ce conteaza este ca municipiului nostru beneficiaza de o investitie destul de mare prin fonduri europene. Vreau sa precizez un lucru: aductiunea de apa si distributia de apa potabila este pentru confortul oricarui cetatean. Avem inca o problema, si anume a retelei de distributie a apei, care este destul de veche, de prin anii ’50. Poate reusim in timp sa accesam un proiect european pentru a demara la Pascani o noua investitie de amploare. Dar necesita un pic de timp. Cunoastem problemele municipiului si incercam sa le rezolvam cat putem de repede. Eu felicit firma care a lucrat la acest proiect si pentru ca s-a incadrat in timpul stabilit, altfel era o problema, si felicit pe toti ceilalti care au contribuit la realizarea lui. Eu, cat am fost deputat, am ajutat din postura de parlamentar cu tot ce am putut pe acest proiect. Domnul Ratoi, actual deputat, stie acest lucru, mai ales ca ne-am intalnit de mai multe ori sa discutam pe problemele acestui municipiu in acea perioada. Acum speram ca o sa reusim sa facem si alte investitii in benbeficiul cetatenilor si ca la fel o sa fim ajutati de parlamentarii nostri. Vreau, totusi, sa trec in revista firmele care au fost implicate in acest proiect si sa le multumesc ca au ajutat la realizarea lui. Este vorba de Contrim, Tess Conex, ACK, si celelalte”, a declarat primarul Grigore Craciunescu.

Constantinescu: ”Este cel mai mare proiect pe care Pascaniul l-a avut vreodata”

Prezent la semnarea receptiei lucrarilor, senatorul PSD Florin Constantinescu a precizat ca Pascaniul a beneficiat cu aceasta ocazie de unul dintre cele mai mari proiecte de pana acum. „Este cel mai mare proiect pe care Pascaniul l-a avut in ultimii 20 de ani. Este foarte important, mai ales ca de el beneficiaza pascanenii. Foarte putine judete sau localitati din tara beneficiaza de un asemenea proiect si mai putine sunt cele care au reusit sa-l duca la bun sfarsit. Eu imi doresc in continuare ca municipiul nostru sa beneficieze de tot mai multe proiecte de acest gen. Felicit firma constructoare, DITRAS, ca s-a incadrat in termen si ca a luat sa lucreze la acest proiect si o serie de firme pascanene, ceea ce este un lucru bun. Este o veriga lipsa, si anume cea a distributiei retelei de apa din PAscani, care este foarte veche. Avand in vedere bugetul tarii noastre, cred ca singura posibilitate de a reusi sa facem si acest proiect este de a atrage fonduri europene. Altfel nu vad sa reusim. Felicit pe actualul primar, pe fostul primar si ceilalti care s-au zbatut pe acest proiect”, a declarat si Florin Constantinescu, senator PSD.loading...

Adauga un comentariu