Actualitate

O jurnalistă îl desfiinţează pe Klaus Iohannis: Discursul are legătură cu căderea PNL în sondaje

Publicat: 30 apr. 2020
Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Atacul cu tentă naționalistă a președintelui Klaus Iohannis față de o inițiativă a UDMR trecută prin Camera Deputaților prin procedura adoptării tacită de aproape o lună de zile a luat prin surprindere pe toată lumea prin momentul ales de președinte, dar și prin virulența fără precedent din limbajul primului om în stat.

Jurnalistul Lelia Munteanu, într-un scurt comentariu pentru mediafax, susține că ieșirea publică prezidențială are a face clar cu căderea PNL în sondaje și a fost prima salvă dintr-o serie de ieșiri politicianiste și că ieșirea de ieri va rămâne în istoria recentă a României:

”Încă de la conferința de presă preocuparea majoră a președintelui României a fost să sufle în pânzele liberalilor. Ce covid, când liberalii o iau la vale în sondaje!

Când ne așteptam ca Iohannis să-și ceară, în sfârșit, iertare pentru fake-news-urile pe care le-a debitat (cel cu școlile din Franța și graficul care ne scotea fruntași pe mapamond în lupta cu SARS-CoV-2) – Iohannis azvârle o declarație de presă care te lasă mască: PSD vrea să dea Ardealul ungurilor.

Jó napot kívánok, PSD!… a tunat cu mânie patriotică, de au început să fluture perdelele Cotrocenilor. În primele secunde am crezut că a înviat Corneliu Vădim Tudor, iertat de talent. Pe urmă mi-am dat seama că CVT ar fi spus Transilvania, nu Ardealul.

Iată faptele, așa cum au fost narate de președintele României: în timp ce PNL se luptă cu molima nemiloasă, PSD palmează Ardealul ca să-l paseze ungurilor. Iar vigilenții parlamentari liberali au aflat abia acum.

Klaus Iohannis știa bine că inițiativa legislativă a UDMR (una între multele) – care a trecut tacit prin Camera Deputaților și ar fi urmat să dea autonomie Ținutului Secuiesc – n-ar fi fost adoptată niciodată în Parlament. Dar de ce să strice adevărul o oportunitate electorală?

Isteria politicianistă își va găsi și alte pretexte, dar declarația de astăzi a președintelui României rămâne în istorie.

Noapte bună

Jó éjszakát kívánok, Iohannis bácsi!”, a scris Lelia Munteanu.

Comentarii
  • Mare ghinion sa traim condusi de Johannis si Orban.Am sperat sa fie mai bine decat cu PSD dar este infinit mai rau.In loc de oportunitatea oferita de UE(permisiunea de a investi aproape nelimitat in economie) avem oportunitatea electorala oferita de JOHANNIS. In loc de o oarecare colaborare intre decidentii politici pentru indulcirea crizei care urmeaza,pentru limitarea efectelor pandemiei avem provocarile lui Johannis.

  • D-L IOHANNIS A VORBIT INCA FOARTE FRUMOOOOS, TU Lelia Munteanu ESTI ROMANCA SAU NAZISTA FASCISTA CUMVA IMPOTRIVA ROMANIEI, POPORULUI ROMAN SI A TARII! SUNTEM ALATURI D-LUI IOHANIS NU TREBUIA SA VORBEASCA ATAT DE FRUMOS SI VOM APARA TARA TOTI. Voi prostilor romani facsisti CE VOIATAI UN DISCURS DE GENUL,, DA MULTUMIM BOZGORILOR SI CAMEREI DEPUTATILOR SI TUTUROR ROMANILOR CA AU APROBAT AUTONOMIA SECUIASCA IN ROMANIA. SA FIE DE FIER D-L IOHANNIS , SA PUNA LA ZID PE TOTI IDIOTII SI PROSTII CARE II STAU IN JUR,TRADATORI DE TARA SI DE NEAM SI TU JURNALISTO MARS LA BIBERON SUGE SI NU MAI COMENTA SI CONDAMNA ATITUDINEA PRESEDINTELUI CA SE VEDE CA FACI PARTE DIN RETEAUA MAFIOTA CARE VREA SA VANDA ROMANIA, MARSSSSSSSS LA BIBERONUL MA.TI

  • daca esti prost, mai bine taci.nu a aprobat nimeni nimic.stii ce inseamna ca a trecut tacit?dca nu de ce te bagi ca musca in caca?nu a fost votat de nimeni.dar e mai ustor sa dai vina pe cineva decat sa te apuci de facut tu treaba.mai bine demonizezi pe altul decat sa arati ce fata de draq ai tu.daca ar durea prostia nu ati mai putea tasta ca prostii aici fara sa stiti.crezi in iophaniz si halesti tot fara sa verifici.ca un bou!

  • Totul este un CIRC! MUTU’ nu are nimic de a face cu Romania, el este doar sluga altora! Toate partidele, mai mult sau mai putin, au tradat si au vandut tara asta, deci JEGURI de la un cap la altul!

Adauga un comentariu