WoW!

O linguriţă de pastă de cătină pe stomacul gol. Beneficii pentru sănătate

Publicat: 29 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O linguriţă de pastă de cătină pe stomacul gol. Beneficii pentru sănătate

Se ştie că acest fruct al dealurilor şi coclaurilor romaneşti conţine de 60 de ori mai multă vitamina C decât acceasi cantitate de lămâie, grepfruit sau portocale, iar 10 bobite de catina satisfac nevoia organismului şi asigură absorbţia şi fixarea mult mai eficientă a calciului în corp.

Ce am făcut cu 2 kg de catina? Am ales şi curăţat catina, am spălat-o şi am aşezat-o în blender. Ei bine, jumătate din această cantitate am dus-o în congelator, pentru a o folosi în condiţii optime mai târziu când nu o mai găsesc pe piaţă, iar cealaltă jumătate am adăugat aceeaşi cantitate de miere peste ea.

A ieşit un fel de subţirică şi am dat la frigider pentru zece zile, amestecând zilnic în ea. Astfel cei ai casei au posibilitatea să aleagă bobite de catina cu miere sau aceasta pastă cu miere. Amândouă au acelaşi efect: ridicarea imunităţii şi nu numai.

Hai să luăm beneficiile pe rând. O linguriţă din această pastă luată dimineaţa poate vindeca cea mai acută insomnie, poate ameliora stările depresive şi reface stările de epuizare fizică.

Atât catina, cât şi mierea sunt produse energizante, iar combinaţia lor produce de două ori aceeaşi energie benefică. Acesta este şi motivul pentru care se ia dimineaţa.

Consumul de cătină

Tot acest sirop, pasta de catina şi miere distruge la jumătate şi combate apariţia tumorilor canceroase. E bine să fie consumată preventiv, nu ca tratament.

Catina sub orice formă, sirop, fruct, pasta sau pulbere, reglează glucoza din sânge, stimulează circulaţia sângelui la nivel cerebral, iar serotonina conţinută de catina îmbunătăţeşte odihnă şi somnul.

Bolile aparatului respirator de la amigdalita, bronşită, bronşita acută, pot fi ameliorate cu sirop de catina. Aşa cum am mai spus, catina are şi efecte anti- îmbătrânire şi de întindere a suprafeţei pielii. Recomandată des persoanelor care suferă de varice sau cu afecţiuni cutanate ale pielii.calup catina

O linguriţă de sirop de catina sau câteva bobite zilnic pot face minuni. Printre altele regenerează rădăcina părului şi combate căderea firelor de păr, lucru de care suferim aproape toţi după 40 ani. E şi normal, corpul nu mai are necesarul de vitamine pe care la avut la 20 ani şi automat undeva se va vedea acest lucru.

Cine ştie câţi toate semnalele corpului sau poate interveni la timp este un om câştigat. Femeile însărcinate şi cele care au născut, pot consuma fără teama catina sub orice formă. Nu doar că le ridică imunitatea, dar creşte cantitativ secreţia laptelui.

Cum mi-am îmbunătăţit vederea în 3 zile (încercați în seara asta)

Tot o linguriţă de suc de catina este recomandată zilnic şi persoanelor anemice, palide care au o deficientă majoră de fier, scrie remediesnaturist.com. Sucul de catina este şi un foarte bun stimulent hepatic ajutând la refacerea celulelor bolnave ale ficatului.

Septembrie, octombrie, noiembrie

Consumul de catina în perioada septembrie, octombrie, noiembrie stimulează metabolismul, poate regla greutatea corporală, vitamina C favorizând arderile şi eliminând pofta de mâncare, dar şi ridică imunitatea atât de sus, încât toată iarna poţi fi un om sănătos fără să ai grijă că-ţi curge nasul său te doare gâtul.

Acest sirop, fiind foarte concentrat, se poate dilua cu apă minerală sau plată, îmbunătăţit şi cu alte siropuri de fructe de pădure poate fi băut şi de copiii mai mici de 4 ani, care iau mai greu tot ce înseamnă acru sau amar.

Siropul de catina nu este însă recomandat celor care suferă de un grad mare al diabetului zaharat. Din catina se poate extrage şi un ulei foarte bogat în vitamina A, E, C, complexul B. Uleiul tratează eczemele, arsurile, mâncărimile prin simpla tamponare a locului respectiv, dar în mod repetat. Poate fi folosit şi sub formă de picături în număr de 20, persoanelor care se solicita foarte mult fizic.

Cum foloim cătina

20 picături sunt echivalentul a 4-5 linguriţe de fructe proaspete macerate cu miere, luate de-a lungul unei zile înaintea meselor principale.

Suc, ulei, pulbere, sirop sau fruct macerat la rece cu miere de albine, catina ajuta la scăderea colesterolului, previne îngroşarea venelor şi a arterelor.

Catina conţine foarte mulţi antioxidanţi şi se ştie, antioxidanţii sunt piatra de temelie în lupta cu marea majoritate a bolilor. 3-4 linguri de sirop de catina, obţinut prin presare la rece, pot face adevărate minuni pentru tine şi inima ta, acţionând preventiv.

Binenteles, se poate face din catina şi oţet pentru a se folosi şi la salate. La baza oţetului de catina sta din nou mierea, sucul de catina şi apă călduţă.

La 2 kg de fructe se adaugă 1 kg miere şi 5 litri de apă călduţă. Se procedează exact ca şi la şocată amestecându-se zilnic timp de zece zile, după care se pune în sticle şi se dă la rece şi la întuneric în pivniţă.

Pentru o fermentare mai rapidă se poate adăuga 1/4 l oţet de mere, dar va fermenta şi în lipsa lui.

Acest oţet poate fi folosit la toate salatele, de varză, de sfeclă roşie sau ţelina şi mere, păstrând beneficiile pe care le-am menţionat aici şi în alte articole din acest blog.

Adauga un comentariu