Actualitate

O luna de chestionari pentru replantarea teilor pe pietonal

Publicat: 20 aug. 2015

@ Replantarea teilor pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfânt va fi supusa consultarii publice între 25 august si 25 septembrie 2015

Scandalul inlocuirii teilor cu salcami japonezi s-a intors la 180 de grade. Municipalitatea lanseaza intre 25 august si 25 septembrie o campanie de consultare publica. In urma intalnirilor dintre reprezentantii primariei si cei ai grupului de initiativa „Iasul iubeste teii„, s-a decis ca vor fi tiparite 12.000 de chestionare care vor fi distribuite în 8 locatii. Pe lânga cele 5 centre de cartier, chestionarele vor fi distribuite în alte 3 locatii amenajate în cartierul Alexandru cel Bun, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, dar si in Parcul Copou.

În fiecare dintre aceste puncte vor fi prezenti reprezentanti ai Primariei si ai fundatiei „Iasul iubeste teii”. Chestionarele vor fi înseriate, iar dupa completarea lor de catre cetateni cu nume, prenume, adresa, numar de telefon, vor fi introduse în urne speciale, sigilate. Campania de consultare publica se va desfasura în perioada 25 august – 25 septembrie 2015. Deschiderea urnelor va avea loc pe 25 septembrie în Sala Mare a Primariei, numararea voturilor urmând a fi facuta de o comisie formata din reprezentantii municipalitatii ai reprezentantilor societatii civile.

„Rezultatul acestei chestionari va fi facut public într-o conferinta de presa si, în functie de acest rezultat, vom parcurge etapa a doua. Daca raspunsul este favorabil pentru replantare, vom demara procedura de achizitie a arborilor si, ulterior, campania de plantare a acestora în prima decada a lunii noiembrie”, a declarat primarul Mihai Chirica. Acesta a declarat ca se gandeste pana luna viitoare care va fi raspunsul pe care il va da in cadrul acestei campanii. Sansele in ceea ce priveste demararea replantarii teilor pe pietonal sunt destul de mari, cei din primarie anuntand ca au variante pentru relocarea salcamilor japonezi in doua parcuri ce ar urma sa fie modernizate in Dacia si Nicolina.
Comentarii
  • Campania pentru tei seamana izbitor de mult cu protestele unor pensionari din Iasi, inainte de construirea Palas-lui. Este vorba de conservatorism, rezistenta la nou, neintelegerea esteticului urban sau chiar nationalism prost-inteles. S-au gandit stimatii protestatari ca plantarea/replantarea inseamna o cheltuiala suplimentara din bugetul urbei, bani care poate ar putea fi folositi in mod util pentru probleme urgente, de care orasul nu duce lipsa? Prea multa agitatie pentru un moft! Daca am fi mai receptivi la nou, poate am intelege mai bine lumea in care traim.

Adauga un comentariu