Titlurile zilei

O mai știți pe Minh Binh, de la „Chefi la Cuțite”? A investit zeci de mii de euro într-un restaurant unic în Iași. Iată ce „nebunii” vietnameze găsești în meniul de la Little Hanoi

Publicat: 26 mai 2022
Chef Minh Binh și Andrei Nedelcu, preparate
Chef Minh Binh și Andrei Nedelcu au deschis singurul restaurant cu specific vietnamez din Iași

Chef Minh Binh, semifinalistă la emisiunea „Chefi la Cuțite”, și Andrei Nedelcu au deschis singurul restaurant cu specific vietnamez din Iași. La „Little Hanoi” clienții consumă preparate făcute după rețete tradiționale, cu ingrediente din Vietnam

Singurul restaurant cu specific vietnamez, din Iași, este „Little Hanoi”, de pe strada Sfântu Lazăr, nr. 55. Locația a fost deschisă în urmă cu un an de chef Minh Binh, semifinalist la emisiunea „Chefi la Cuțite”, și ieșeanul Andrei Nedelcu, manager al restaurantului. Cu peste 11 ani de experiență în domeniul HoReCa, Andrei Nedelcu a fost „recrutat” în echipa restaurantului „Little Hanoi”, fiind unul dintre asociați. Spune că investiția de 105.000 de euro în locație a fost amortizată în 7 luni de la deschidere.

„Restaurantul este deschis de un an, fiind al patrulea restaurant din țară cu specific vietnamez, după cele deschise la Timișoara și la Cluj. L-am deschis în asociere cu chef Minh Binh, participant la emisiunea Chefi la Cuțite. Fiind de origine vietnameză, rețetele sunt făcute de ea. Noi avem 3 bucătari vietnamezi la Iași, și mai aducem doi, tot din Vietnam. Bucătarii au fost pregătiți de chef Minh Binh, au muncit 3 ani în restaurantele din Timișoara și apoi au venit aici, la Iași. Rețetele sunt din Vietnam, ingredientele sunt de acolo. Doar carnea proaspătă și legumele le luăm local. Ospătarii sunt de aici, din Iași. Este posibil să aducem angajați vietnamezi însă trebuie lucrat la bariera lingvistică. Vorbind doar vietnameză e greu să discute cu clienții”, spune Andrei Nedelcu, manager Little Hanoi.

Chef Minh Binh, participant la emisiunea „Chefi la Cuțite”, a deschis un restaurant la Iași

Managerul spune că nu s-a așteptat la un asemenea succes și clienții care calcă pragul restaurantului sunt ieșeni consumatori de mâncare asiatică, dar și turiști.

„Feedback-ul este unul surprinzător. Am observat că trendul privind consumul de preparate asiatice este în creștere. Avem review-uri foarte bune, oamenii laudă locația și preparatele. Restaurantul, ca design, este o îmbinație între vietnamez și românesc, e o creație a noastră. La noi vin mulți clienți care au călătorit în Vietnam, au consumat mâncare tradițională acolo și când au venit aici au spus că seamănă în proporție de 95 la sută cu ceea ce au mâncat în Vietnam. Supa Pha, originară de acolo, foarte căutată aici, rețeta cu carne de rață e căutată. Ca desert, budinca de tapioca este foarte căutată și clienții ne cer de obicei rețeta. Se mai consumă mult și tăițeii din orez. Clienților le place și cafeaua cu ou crud. Iașul are mulți cunoscători în materie de mâncare asiatică. După review-urile de pe Google au venit foarte mulți turiști”, mai spune Andrei Nedelcu.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare povestea celui mai vechi restaurant din Iași, „Magic Pizza”.

Andrei Nedelcu: „Multă lume crede că facem mâncare cu gândaci și câini”

Una dintre vedetele care au mâncat la „Little Hanoi” este Rikito Watanabe, japonezul care a participat la emisiunile „Chef la Cuțite” și „Românii au talent”. Managerul spune că lui Rikito i-a plăcut mâncarea cu specific vietnamez. De asemenea, zilnic sunt făcute sute de porții de mâncare, iar în cea mai aglomerată zi au fost pregătite 600 de porții. Mai mult, clienții comandă și prin aplicații.

„Avem multe comenzi și de la clienții care vor mâncare la domiciliu. Vin clienți aici de la corporații. Cele mai aglomerate zile sunt în weekend. Noi ne propunem să îl aducem și pe chef Cătălin Scărlătescu, chef Minh Binh fiind în echipa lui când a participat la concursul culinar. În afară de preparatele vietnameze avem un singur preparat thailandez, tăițeii. Au venit clienții și ne-au cerut ou de rață fertilizat (n.r. – balut este un ou de rață fertilizat, fiert și mâncat în coajă), acel ou clocit (n.r. – râde), dar nu am făcut. Multă lume crede că facem mâncare cu gândaci și câini, dar nu facem. Oricum, nu peste tot în Vietnam se gătesc șobolani sau câini (n.r. – râde)”, mai spune Andrei Nedelcu, managerul „Little Hanoi”.

Prețurile preparatelor sunt cuprinse între 12 lei și 35 de lei. Ioana și Daniel Luca, doi tineri din Iași care au muncit în Spania, au deschis un restaurant cu specific spaniol în Copou. Minh Binh, semifinalista de la „Chefi la Cuțite” și fondatoarea „Little Hanoi” a venit în România în urmă cu 14 ani.
Comentarii
Adauga un comentariu