Eveniment-Social

O mama a opt copii isi cauta dreptatea la instanta militara ieseana

Publicat: 14 mai 1999

•Capitanul Molodet a garantat deschiderea unei firme cu un apartament care nu-i apartinea •Ramasa fara un acoperis deasupra capului, o mama a opt copii spera ca justitia sa-i faca dreptate •Masura sechestrului asigurator ceruta de jurista Banc Post – sucursala Focsani e dificil de aplicat din cauza lipse legislative

Ioana Ivanciu, o femeie trecuta de prima tinerete, din judetul Vrancea, a venit recent in fata judecatorilor Tribunalului Militar Iasi, intr-o incercare disperata de a-si redobindi fostul apartament, ocupat in mod abuziv de o familie de rea credinta. In prezent, cei care i-au ocupat si gajat apartamentul, capitanul Stelica Molodet si sotia sa Tereza, sint judecati de instanta militara din Iasi pentru inselaciune in conventii si fals in declaratii. Dupa ce au fost primiti in gazda din omenie si intelegere, sotii Molodet au facut prin diferite matrapazlicuri un imprumut de la Banc Post, sucursala Vrancea, garantind cu apartamentul care de fapt nu le apartinea de drept. In momentul de fata, banca isi cere inapoi banii si solicita punerea unui sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile ale societatii patronate de familia Molodet.
Printr-un contract de creditare din luna februarie 1997, Banc Post SA – sucursala Vrancea a acordat un imprumut de 59 milioane de lei societatii Gama Divertis SRL Focsani (apartinind sotilor Molodet) acesta fiind garantat cu apartamentul Ioanei Ivanciu, compus din trei camere. Cu prilejul incheierii contractului, familia Molodet au declarat in fals ca apartamentul este proprietatea lor si nu este afectat de nici o creanta in favoarea vreunei persoane fizice sau juridice, si nu face obiectul nici unui litigiu in curs de judecare. Anterior incheierii contractului de ipoteca, exista pe rolul instantelor civile un litigiu asupra acestui imobil, ce a fost solutionat printr-o sentinta civila din data de 9 iulie 1996 a Judecatoriei Focsani – rezultind ca instantele au constatat inca din acel an nulitatea contractului de vinzare-cumparare incheiat intre sotii Molodet si RAGTL Focsani. In urma acestei constatari, s-a dispus evacuarea acestora din apartament, iar Banc Post SA s-a indreptat impotriva girantilor pentru recuperarea imprumutului acordat firmei Gama Divertis SRL Focsani. Consilierul juridic al Banc Post – sucursala Vrancea, cu sediul in Focsani, Patruta Dumitru a sustinut ca societatea Gama Divertis SRL este debitoarea bancii cu suma de 115 milioane de lei. In scopul recuperarii partiale a debitului, banca a solicitat instantei militare aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinind sotilor Molodet. Deoarece si-a recuperat o parte din bani, jurista bancii a solicitat numai 59 milioane lei. Ramasa fara un acoperis deasupra capului pentru cei 8 copii ai sai, Ioana Ivanciu a cerut printre lacrimi judecatorilor sa i se faca dreptate. Recuperarea datoriilor si rezolvarea acestui proces au devenit extrem de dificile, datorita unei lacune ale legii, in legatura cu calitatea de efectuare a sechestrului asigurator pe bunuri (acesta fiind de competenta executorilor judecatoresti din judetul Vrancea). Instanta ieseana se va pronunta in aceasta privinta peste doua saptamini, la judecata de fond. Astfel, biata femeie va trebui sa mai tremure si sa mai spere inca multe zile pina cind justitia ieseana ii va face dreptate.

Nicu SAMSONloading...

Adauga un comentariu