Actualitate

O mama si-a ucis copilul pe care abia il nascuse

Publicat: 14 feb. 2000
1

•Capul copilului a fost gasit de un caine, care l-a dus stapanului sau

Pe 11 februarie, Politia din Scobinti a fost sesizata de un localnic, Gheorghe Munteanu (57 de ani), ca a fost gasit cadavrul unui copil nou-nascut. Mai precis, Gheorghe Munteanu le-a povestit politistilor ca a gasit capul copilului in curtea casei. Capul fusese adus de cainele sau.

Politistii din Scobinti au anuntat Inspectoratul de Politie al Judetului, o echipa de criminalisti condusa de seful Serviciului Politiei Criminale, mr. Vasile Huma, deplasandu-se de urgenta la fata locului. Criminalistii au descoperit, in apropierea gardului casei lui Gheorghe Munteanu, capul si toracele unui nou-nascut care avea rasucit in jurul gatului o sarma.

Medicul legist care s-a deplasat impreuna cu criminalistii a concluzionat ca fragmentele de corp apartin unui copil nou-nascut la termen, a carui moarte a survenit ca urmare a asfixiei mecanice. Criminalistii au reusit, in jurul orei 22, sa gaseasca ucigasa copilului, nimeni alta decat mama sa. Petronela Mocanu (25 de ani, din satul Badeni, comuna Scobinti) a recunoscut in fata ofiterilor de politie ca a fost insarcinata, ca a nascut si ca si-a ucis copilul, dupa care l-a abandonat pe o gramada de gunoi.

Petronela Mocanu a povestit cu lux de amanunte cum s-a petrecut pruncuciderea. In seara zilei de 23 ianuarie, in jurul orei 21, ea a traversat un camp din satul Ceplenita in satul ei. In dreptul locului amenajat pentru depozitarea gunoiului din comuna Scobinti a nascut. In momentele imediat urmatoare, auzind tipetele copilului, l-a strans de gat, dupa care i-a infasurat o sarma in jurul gatului si l-a tarat pe gramada de gunoi. Apoi a plecat acasa si, pentru ca parintii sai nu stiau nimic despre sarcina iar ea nu era casatorita, nu le-a spus nimic.

Medicul legist a examinat-o pe Petronela Mocanu si a constatat urmele nasterii. Masurile ce vor fi luate in privinta ei depind de analizele histopatologice, in urma carora se va stabili daca a ucis in timpul socului postnatal. Daca va fi asa, Petronela Mocanu risca o pedeapsa minima. Pana atunci, ea este cercetata in stare de libertate.

Adauga un comentariu