International

O mama si fiica ei omorate cu pietre in Afganistan

Publicat: 11 nov. 2011
1
Deocamdata, inlaturarea regimului taliban de la putere nu a adus drepturi pentru toate femeile afgane.
Un grup de barbati inarmati au lovit cu pietre si au impuscat doua femei, mama si fiica, in provincia Ghazni din Afganistan, noteaza BBC. Oficiali afgani dau vina pe talibanii care le-ar fi acuzat pe femei de „deviatie morala si adulter„. Politia a precizat ca doi oameni au fost arestati in legatura cu acest caz.
Atacul a avut loc la 300 de metri de biroul guvernatorului din orasul Ghazni, birou care ar trebui sa se ocupe de trasnferul puterii de la trupele NATO catre afgani. 
Autoritatile au relatat ca mai multi oameni inarmati au intrat in casa in care traiau o vaduva si fiica sa, le-au scos in curte si le-au ucis.
„Vecinii nu au intervenit si nu au informat autoritatile in timp util”, au precizat oficialii din Ghazni. Ei au mai dat de inteles ca incidentul s-ar putea repeta in conditiile in care liderii religiosi din regiune au emis o fatwa (edict religios islamic) si au cerut oamenilor sa raporteze numele oricarei persoane suspectata de adulter. 
In acelasi timp talibanii au interzis nuntile mixte si au interzis fetelor sa mearga la scoala.
In actombrie, anul trcut, un incedent asemantor s-a petrecut in acelasi oras, dupa ce o femeie fusese acuzata de talibani ca si-a omorat cumnatul.
Adauga un comentariu