National

O masina a intrat intr-o statie de alimentare cu GPL

Publicat: 13 mai 2012
1
O masina a intrat, in aceasta dimineata, intr-o statie de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL), pe DN 7, in apropierea localitatii valcene Calimanesti, la ora transmiterii acestei stiri la fata locului aflandu-se mai multe echipaje de interventie, traficul desfasurandu-se pe un singur sens, informeaza agentia de stiri Mediafax.
La ora transmiterii acestei stiri, traficul rutier pe DN7 Sibiu – Ramnicu Valcea, in dreptul localitatii valcene Calimanesti, unde o masina care alimenta la statie GPL din zona a lovit butelia de alimentare a unitatii, se desfasoara alternativ, pe un singur fir, sub supravegherea politistilor rutieri.
Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Valcea, agent Loredana Sandu, in primele minute ale incidentului a existat pericol de explozie din cauza unor fisuri aparute in instalatie, iar ulterior alimentarea cu GPL a fost oprita.
„Nu sunt victime, iar din primele cercetari rezulta ca un sofer care alimenta cu GPL autovehiculul a efectuat din greseala manevra de marsarier lovind butelia de alimentare. La fata locului s-a luat imediat masura opririi traficului pentru cateva minute, timp in care s-a oprit alimentarea cu GPL a instalatiei, practic s-au inchis robinetele in conditiile in care conducta de alimentare prezenta anumite fisuri si existau scurgeri. În acest moment nu mai exista pericol de explozie”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, agent Loredana Sandu.
La fata locului este personalul statiei GPL care a oprit alimentarea cu gaz pentru a preveni pericolul unei explozii si o autospeciala cu apa si spuma, precum si un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea.
„A fost eliminat pericolul exploziei si vom ramane la fata locului pana cand situatia va reintra in normal. Au aparut fisuri pe conducta de alimentare, au aparut anumite scurgeri, dar au fost inchisi robinetii si nu mai este pericol”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Valcea, capitan Catalin Popescu.
La ora transmiterii acestei stiri, politistii si pompierii valceni au inceput cercetarile in acest caz, iar traficul rutier pe DN 7 Sibiu – Ramnicu Valcea in dreptul localitatii Calimanesti se desfasoara alternativ, pe un singur fir, sub supravegherea politistilor.
Adauga un comentariu