News Flash:

O mie de elevi se pregatesc pentru a doua sesiune de bacalaureat

8 August 2005
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
•La a doua sesiune de bacalaureat participa absolventii de liceu care nu s-au prezentat sau care au picat examenul de finalizare a studiilor liceale pana acum •Acestia din urma vor sustine examen doar la probele pe care nu le-au promovat •Prima proba este programata exact peste doua saptamani

Aproape 1.000 de absolventi de liceu din judetul Iasi, care nu s-au prezentat sau care nu au promovat precedentele sesiuni ale examenului de bacalaureat, intra peste doua saptamani in febra celei de-a doua sesiuni din acest an a examenului de maturitate. Numarul inscrisilor la a doua sesiune a bacalaureatului va cunoaste modificari in functie de candidatii care vor trece de examenele de corigente. Aceasta deoarece printre absolventii de liceu care ar trebui sa sustina a doua sesiune a bacalaureatului se numara si aproximativ 300 de absolventi de anul acesta care trebuie sa-si sustina corigentele in perioada 15 -17 august. La aceasta sesiune a bacalaureatului se vor prezenta atat candidati care nu s-au prezentat niciodata la acest examen, cat si candidati care au picat precedentele sesiuni, avand posibilitatea de a sustine doar probele la care nu au luat nota de trecere. Mai precis, daca un absolvent a picat la limba si literatura romana scris poate solicita examinarea numai la acest obiect, celelalte note obtinute anterior urmand sa-i fie recunoscute. De asemenea, in cazul in care un candidat nu este multumit de o nota, de exemplu la matematica, acesta poate solicita anularea acesteia si sustinerea din nou a examenului la obiectul unde a obtinut o nota de care nu este multumit. Absolventii de liceu din acest an care se inscriu la a doua sesiune, dupa ce au picat prima data bacalaureatul, pot sa participe fara taxa. Numai absolventii care dau a treia oara examenul de bacalaureat sunt obligati sa achite o taxa de 300.000 lei pentru fiecare proba pe care trebuie sa o sustina. Ca si in prima sesiune, probele scrise ale bacalaureatului vor dura trei ore, cu incepere de la ora 9.00, cand subiectele vor fi transmise de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, iar cele orale de la ora 8.00. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa obtina minimum 5 la fiecare dintre cele 6 probe si o medie generala de minim 6. (M.R.)

Calendarul sesiunii august - septembrie a examenului de bacalaureat

22-23 august 2005 - limba si literatura romana - proba orala
24-25 august 2005 - limba si literatura moderna - proba orala
29 august 2005 - limba si literatura romana - proba scrisa
30 august 2005 - limba si literatura materna - proba scrisa
31 august 2005 - proba obligatorie a profilului - proba scrisa
1 septembrie 2005 - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - proba scrisa sau practica
2 septembrie 2005 - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - proba scrisa sau practica
5 septembrie 2005 - afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00 - 20.00)
6-7 septembrie 2005 - rezolvarea contestatiilor
8 septembrie 2005 - afisarea rezultatelor finale
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1462 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026844 (s)