Local

O mie de pachete de tigari, descoperite de politisti in portbagajul unei masini

Publicat: 20 sept. 2016
1

Politistii de frontiera au depistat doi barbati care transportau 1.000 de pachete de tigari de contrabanda, de provenienta Republica Moldova, cu un autoturism inmatriculat in Romania. In data de 19 septembrie, in jurul orei 07:00, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut – I.T.P.F. Iasi au organizat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tutun, in zona localitatii de frontiera Cotu Miculinti, judetul Botosani.

Astfel, politistii au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a unui autoturism marca Volvo, inmatriculat in Romania, in care se aflau doua persoane de sex masculin. In urma legitimarii ocupantilor autoturismului, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Eliade B. si Sandu C., in varsta de 42, respectiv 50 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Botosani. La controlul autoturismului, politistii au descoperit in portbagaj un colet, un rucsac si un sac de rafie, in care se aflau tigari.

Cu privire la cele constatate, cei doi barbati au declarat ca in timp ce se deplasau spre localitatea de frontiera Cotu Miculinti, au observat pe marginea partii carosabile bunurile descoperite in portbagajul autoturismului si le-au luat, cu intentia de a le comercializa. In urma inventarierii continutului bagajelor, s-a constatat ca acestea contineau 1.000 de pachete de tigari marca Ritm, cu timbre de acciza Republica Moldova. Tigaretele, in valoare de 11.250 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul marca Volvo, in valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat, in vederea continuarii cercetarilor.

Adauga un comentariu