Coronavirus

O mie de români din Germania au fost infectați cu coronavirus. MAE a făcut anunţul

Publicat: 25 iun. 2020
O mie de români din Germania au fost infectați cu coronavirus. MAE a făcut anunţul
O mie de români din Germania au fost infectați cu coronavirus

O mie de români din Germania au fost infectați cu coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe a făcut anunţul. Vești de ultimă oră au fost transmise de Ministerul Afacerilor Externe astăzi, 25 iunie 2020. Numărul conaţionalilor care muncesc în Germania și s-au infectat cu noul coronavirus crește alarmant. Un district a fost pus sub carantină.

O mie de români din Germania au fost infectați cu coronavirus

Aproximativ o mie de români care muncesc într-un abator din Germania sunt infectați cu noul coronarivus, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Potrivit ultimelor cifre oficiale, în compania respectivă își desfășoară activitatea un număr de 3.969 de cetățeni români. Concret, 996 de români au fost testați pozitiv cu virusul SARS – COV – 2.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, transmite MAE.

Ce li se asigura persoanelor aflate în carantină

Potrivit sursei citate, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

„De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie. Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea un număr de 3969 de cetățeni români”, se mai arată în comunicatul transmis de MAE.

Districtul Gutersloh se află sub carantină

În context, autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluția situației. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück, Germania.

„Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective. Consulatul General al României la Bonn menține legătura cu autoritățile locale, reprezentanții companiei și cu cetățenii români și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

La nivelul României, până ieri, 24 iunie 2020, au fost confirmate cu coronavirus 24.826 de persoane, dintre care 17.391 au fost declarate vindecate. Din nefericire, 1.539 de români au decedat din cauza virusului Covid-19.

Adauga un comentariu