Actualitate

O navă de lux din India porneşte în cea mai lungă croazieră fluvială din istorie. Va dura 51 de zile

Publicat: 13 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O navă de lux din India porneşte în cea mai lungă croazieră fluvială din istorie. Va dura 51 de zile
O navă de lux din India porneşte în cea mai lungă croaziera fluvială din istorie

O navă de lux din India face istorie. Vineri pornește din orașul spiritual indian Varanasi în cea mai lungă croazieră care a avut loc vreodată în lume.

MV Ganga Vilas urmează să parcurgă 3.200 de kilometri (1.988 de mile) de căi navigabile în India și Bangladesh într-o călătorie despre care liderul țării spune că va ajuta la deschiderea unei noi ere a turismului, scrie CNN. Biletele pentru croaziera din 2024 sunt epuizate.

O navă de lux din India porneşte în cea mai lungă croazieră fluvială din istorie

Prim-ministrul Indiei Narendra Modi, care a promovat croaziera drept una dintre prioritățile programului său guvernamental. Nava va călători de-a lungul Gangelui, cel mai sfânt râu al Indiei, și a altor căi navigabile prin cinci state din vestul Indiei, apoi în Bangladeshul vecin, vizitând parcuri naționale, situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și multe alte orașe mari de-a lungul drumului.

„Aceasta va fi o croazieră fără precedent în întreaga lume”, a spus Modi.

„Va fi, de asemenea, o reflectare a industriei turismului de croazieră, în creștere din India”, a mai spus premierul Indiei.

MV Ganga Vilas are 18 apartamente și va avea la bord 36 de pasageri, în majoritate din Elveția și Franța, dar și din alte state, potrivit organizatorilor. La bord vor fi și aproximativ 48 de membri ai echipajului. Biletele costă între 4,2 milioane și 4,5 milioane de rupii fiecare, ceea ce înseamnă 51.114 – 54.765 de dolari pentru fiecare pasager.

Cele 51 de zile pe apă ale MV Ganga Vilas includ opriri în capitala Bangladeshului Dhaka, pădurea de mangrove Sundarbans (care este împărțită de cele două țări) și Parcul Național Kaziranga din India, care găzduiește rinoceri cu un singur corn.

Biletele pentru călătoriile programate în 2024 s-au epuizat

Interioarele navei au fost inspirate de opera pictorului german Josef Albers din secolul al XX-lea. Kashif Siddiqui, director de vânzări și marketing, a declarat pentru CNN că planul este că itinerariul de croazieră să aibă loc de două ori pe an, între octombrie și martie, când vremea este mai bună și nivelul apei râului este ridicat.

Croaziera fluvială oferă o modalitate de a accesa mai multe destinații care nu au un aeroport sau acces la autostradă, iar acestea pot aduce venituri importante din turism. Kashif Siddiqui, director de vânzări și marketing, a declarat pentru CNN că planul este că itinerariul de croazieră să aibă loc de două ori pe an, între octombrie și martie, când vremea este mai bună și nivelul apei râului este ridicat.

Biletele pentru cele două călătorii programate în 2024 s-au epuizat deja.

Adauga un comentariu