Actualitate

O nouă alertă cu bombă la Tribunalul București. Activitatea a fost suspendată

Publicat: 08 iul. 2020
O nouă alertă cu bombă la Tribunalul București. Activitatea a fost suspendată
Tribunalul București

Este alertă de amenințare cu bombă la Tribunalul București. Din primele informații, oamenii au fost deja evacuați din clădire, iar activitatea a fost suspendată, astăzi, 8 iulie 2020.

La fața locului s-au deplasat specialiștii.

”Astăzi, la ora 11:25, Poliția Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat despre faptul că, la Tribunalul București se află un dispozitiv exploziv.  Circulația rutieră pe sensul Mircea Vodă către Piața Unirii a fost restricționat. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, iar in acest moment clădirea este evacuată.”, arată un comunicat la Poliției Capitalei.

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București pe 29 iunie 2020. Autoritățile au fost alertate după ce s-ar fi primit un telefon prin care se anunța pretinsa existență a unui dispozitiv explozibil în clădire. Clădirea a fost evacuată în totalitate.

”Astăzi, în jurul orei 11,10, un bărbat a anunţat prin apel la 112 că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 14, care au procedat la evacuarea clădirii, iar la acest moment specialişti ai Serviciului Pirotehnic din cadrul IGPR efectuează verificări”, preciza Poliţia Capitalei. În zonă au fost restricţii de trafic auto şi pietonal.

În urmă cu o lună o altă amenințare cu bombă a fost făcută la Tribunalul București. Ulterior, alarma s-a dovedit a fi falsă.

Alertă cu bombă la metroul din București

Alertă cu bombă la metroul din Bucureşti! Staţia de metrou Eroilor a fost evacuată.

O alertă cu o posibilă bomba la metroul din Bucureşti a pus pe jar autorităţile din Bucureşti. O persoană a sunat la numărul unic de urgenţă 112 spunând că a plasat o bombă în staţia Eroilor de la metroul din Bucureşti. Conform primelor informaţii, echipaje de poliţie şi jandarmi s-au deplasat la faţa locului şi perimetrul a fost securizat. Metroul nu mai opreşte în staţia Eroilor.

Ofiţerii pirotehnişti, la faţa locului

Conform informaţiilor date presei, ofiţerii din cadrul serviciului pirotehnic au fost la faţa locului pe data de 19 iunie 2020 şi au încercat să găsească eventualul material explozibil. Au fost aduşi, la faţa locului, câini special antrenaţi pentru aceste stări de fapt. Toată lumea din staţia Eroilor a fost evacuată. Călătorii au fost îndrumaţi către staţiile de autobuz din zona.

Toate apelurile cu bomba s-au dovedit a fi false

Metroul din Bucureşti a fost ţinta glumelor proaste de mai mulţi ani. Zeci de apeluri false anunţau o posibilă bomba. Oamenii legii se confrunta cu astfel de apeluri false în fiecare lună. Totuşi, pirotehniştii iau fiecare apel de acest gen în serios şi verifică veridicitatea acestuia. Chiar dacă apelurile sunt false, disconfortul creat pentru bucureştenii evacuaţi şi pentru oamenii legii care fac verificări este uriaş.

Ce rişti dacă apelezi fără motiv 112

Amenzi majorate semnificativ pentru alertarea falsă, astfel:

apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;
alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.

Adauga un comentariu