International

O noua ancheta a fost deschisa in cazul incendiului de la Notre Dame

Publicat: 19 apr. 2019
1

O ancheta pentru ''escrocherie in banda organizata'', ce vizeaza persoane care au lansat ''fraudulos'' apeluri la donatii sub pretextul reconstructiei catedralei Notre-Dame, a fost deschisa vineri, potrivit Parchetului din Paris, care a facut apel la ''vigilenta'', relateaza AFP. 

Ancheta a fost initiata ca urmare a unei plangeri din partea Fundatiei pentru Patrimoniu referitoare la persoane care incearca sa solicite fraudulos donatii in numele sau, in plina mobilizare pentru reconstruirea emblematicei catedrale pariziene, devastata de un incendiu luni seara.

Potrivit Parchetului, persoanele respective actionau prin intermediul apelurilor telefonice sau al email-lor in care ii invitau pe destinatari sa le trimita donatii prin virament bancar.

Ancheta, incredintata brigazii antifrauda BRDA (Brigade de répression de la délinquance astucieuse) a Prefecturii Politiei din Paris, ar urma sa permita identificarea autorilor acestei escrocherii si sa puna capat unor astfel de actiuni, potrivit Parchetului. 

Intr-un comunicat publicat vineri, Fundatia pentru patrimoniu a indicat la randul sau ca a denuntat la Parchet si pe Google un site fraudulos care preia termenii principali ai adresei sale de internet. 

Miercuri, Fundatia a anuntat ca i-au fost semnalate numeroase escrocherii in Franta si in strainatate. Ea a subliniat ca, in ceea ce o priveste, nu recurge la nici un apel prin telefon, email sau prin posta. ''Toate aceste demersuri sunt frauduloase'', a insistat Fundatia.

Ministrul francez al culturii Franck Riester si-a exprimat si el ingrijorarea in legatura cu proliferarea de site-uri care propun finantarea reconstructiei catedralei Notre-Dame.

Adauga un comentariu