Magazin

O noua aplicatie pe telefonul mobil doar pentru femeile din India

Publicat: 19 iun. 2012
1

New Delhi, capitala Indiei, este orasul cu cea mai ridicata rata de violenta impotriva femeilor. O noua aplicatie pentru telefoane perminte utilizatoarelor sa se apere impotriva atacurilor.

In India, nu exista niciun alt oras in care violenta indreptata impotriva femeilor sa fie mai mare. Conform datelor politiei, fiecare al patrulea viol din India se intampla in New Delhi, noteaza Deutsche Welle.

Noua tehnologie introdusa pe telefoanele mobile a pornit de la o platforma online, Whypool, creata in urma cu 5 ani. Rostul acesteia a fost initial acela de a face mai vizibile si de a promova discutii publice pe teme politice si sociale controversate. Pornind de aici, initiatioarele platformei au creat si aplicatia Fight Back, pentru a face mai vizibila violenta curenta impotriva femeilor.

Aplicatia se foloseste de GPS pentru a identifica permanent pozitia telefonului, ceea ce permite ca utilizatoarele sa transmita un semnal in situatia in care se simte amenintata. Din momentul in care aplicatia este pornita, locatia telefonului este identificabila.

In situatia unui atac, prin apasarea unui buton din aplicatie se trimite un semnal simultan catre 5 locatii, prin SMS dar si prin email. Totodata, contul de Faebook al posesoarei telefonului este updatat cu informatii legate de locatia exacta si cu o solicitare de ajutor.

Adauga un comentariu