Eveniment-Social

O noua campanie la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina! Iesenii sunt asteptati in numar cat mai mare

Publicat: 14 apr. 2019
1

In ultima perioada, numarul iesenilor care doneaza sange este intr-o continua scadere, iar acest lucru reprezinta un real motiv de ingrijorare, atat pentru cadrele medicale, cat si pentru pacientii aflati pe patul de spital, care au nevoie de tratament sau de o interventie chirurgicala care le poate salva viata.

De la inceputul anului si pana in prezent, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi s-a inregistrat o medie zilnica de aproximativ 50 de donatori, numar insuficient pentru a acoperi necesarul de sange existent la nivelul judetului Iasi. In acest context, reprezentantii CRTS Iasi organizeaza campanii de donare, prin care incearca sa-i convinga pe ieseni sa intinda o mana de ajutor celor aflati la nevoie si, prin gestul lor, sa salveze trei vieti. Astfel, astazi, 15 aprilie, la CRTS Iasi ia startul campania "Doneaza sange, fii erou", care va dura pana pe data de 19 aprilie.

Citeste si: Adevarul SOCANT despre obiceiul pe care mai toate tinerele il au! Nimeni nu ar spune PUBLIC asta! "Infectia se poate generaliza" FOTO

"Va invitam sa va alaturati campaniei noastre, prin care dorin sa mai strecuram putina bucurie in sufletele celor care au nevoie de noi. Vom fi prezenti la Centrul de Transfuzii sa povestim, sa raspundem la intrebari si sa insuflam un strop de curaj celor care au nevoie. Odata la fiecare cinci secunde, un roman are nevoie de sange, iar printr-o singura donare putem salva trei vieti. Avem pregatite multe surprize, muzica buna, cafea si gustari colorate", precizeaza organizatorii campaniei.
Adauga un comentariu