Actualitate

O noua conducere la nivelulul Diecezei de Iasi

Publicat: 03 ian. 2016
1

@ La finalul anului trecut (decembrie 2015 – n.r.), la nivelul Dieceziei de Iasi au avut loc o serie de numiri imporante in randul conducerii organismului catolic

Astfel, este vorba de noi persoane la nivel de numiri de decani, vicedecani si membri ai Consiliului Prezbiteral si Pastoral Diecezan în Dieceza de Iasi.

„Prin decrete episcopale, Preasfintia (PS) Petru Gherghel a facut urmatoarele numiri de decani si vicedecani, în Dieceza de Iasi, începând cu 1 ianuarie 2016: Decanatul de Bacau, decan- Pr. Isidor Dâsca, paroh de Bacau Sfantul Nicolae, vicedecan- Pr. Gheorghe Cojocaru, paroh de Nicolae Balcescu; Decanatul de Bucovina: decan- Pr. Iosif Paule, paroh de Suceava, vicedecan- Pr. Stanislav Cucharec, paroh de Solonetul Nou; Decanatul de Iasi: decan- Pr. Benone Lucaci devine paroh de Iasi la Catedrala Romano-Catolica, vicedecan- Pr. Petru Sescu, paroh de Sf. Tereza Iasi; Decanatul de Moinesti: decan- Pr. Augustin Benchea devine paroh de Pustiana, vicedecan- Pr. Bernadin Fartade devine paroh de Frumoasa. La Decanatul de Piatra este numit decan Pr. Alois Moraru – paroh de Barticesti, vicedecan Pr. Ferent Tancau – paroh de Piatra-Neamt Sf. Tereza; la Decanatul de Roman devine decan Pr. Cristinel Fodor – paroh de Sabaoani Sf. Mihail, vicedecan Pr. Francisc Farcasel – paroh de Roman Isus, Bunul Pastor; la Decanatul de Traian este decan Pr. Gabriel Farcas – paroh de Galbeni, iar vicedecan Pr. Iosif Demeterc – paroh de Cleja Sf. Francisc; la Decanatul de Trotus devine decan Pr. Toma Rediu – paroh de Onesti Ss. Apostoli Petru si Paul, iar vicedecan Pr. Costel Taranu – paroh de Satu Nou. La Decanatul de Valea Siretului, decan este numit Pr. Petru Blaj – paroh de Butea, iar vicedecan Pr. Marcel Blaj – paroh de Iugani, iar la Decanatul de Vrancea, decan va fi Pr. Paul Budau – paroh de Focsani, iar   vicedecan Pr. Cristian Blajut, OFMConv. – paroh de Galati”, se arata in dispozitia Diecezei de Iasi. Pe de alta parte, a fost desemnat si Consiliul Prezbiterial si Colegiul Consultantilor pentru mandatul 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2020.

Citeste si: Ceremonie religioasa impresionanta la Catedrala Romano-Catolica din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Citeste si: Un important cardinal, in vizita la Episcopia Romano-Catolica Iasi

Citeste si: Intalnire importanta la Iasi pentru preotii catolici

Adauga un comentariu