National

O noua cursa aeriana externa, cu 69 de lei

Publicat: 22 sept. 2016
1

Compania aeriana ungara low-cost Wizz Air, liderul pietei romanesti, a introdus o noua cursa pe ruta Bucuresti-Budapesta, cu preturi incepand de la 69 de lei, doar dus, in contextul in care Budapesta a devenit tot mai populara pentru turistii romani, potrivit unui comunicat publicat joi.

Zborul inaugural a decolat de la Bucuresti miercuri, cu 176 de pasageri la bord. Intre Bucuresti si Budapesta, compania va opera trei zboruri pe saptamana in zilele de miercuri, vineri si duminica, cu preturi incepand de la 69 de lei, doar dus, taxele obligatorii incluse.

Capitala Ungariei se afla la o distanta de circa 650 de kilometri de Bucuresti in linie directa, iar durata unui zbor este estimata la o ora si 20 de minute.

In ultimul an, Wizz Air a transportat mai mult de cinci milioane de pasageri spre si dinspre Romania, potrivit reprezentantilor companiei.

In primul trimestru, WizzAir a ajuns la o cota de piata in Romania de 28,6% dupa numarul de pasageri transportati, peste compania de stat Tarom, care are doar 24,3%v din piata.

WizzAir a anuntat 28 de curse noi in acest an, intre Romania si destinatii europene. Compania are in plan cresterea flotei la 20 de aeronave pana la finalul anului 2016, inclusiv a patru aeronave A321 noi cu 230 de locuri.

Wizz Air, Blue Air si Ryanair, cele mai importante companii aeriene low-cost prezente in Romania din punctul de vedere al cotei de piata, au transportat peste 4,5 milioane de pasageri in prima jumatate a acestui an, adica aproape doua treimi (63%) din totalul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din Romania.

Adauga un comentariu