Actualitate

O nouă declarație de presă a președintelui Klaus Iohannis – Live Video, Update

Publicat: 29 oct. 2020
Klaus Iohannis, președintele României
Președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi, 29 octombrie 2020, de la ora 19:10, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, înaintea videoconferinței cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19.
Update: Conferința de presă a început.
„Voi participa la reuniunea membrilor Consiliului European în format videoconferință. Vom avea periodic astfel de reuniuni, cu scopul de a consolida cooperarea dintre statele membre. Ne aflăm din păcate într-un veritabil val doi al pandemiei. Se înregistrează recorduri negative în majoritatea țărilor europene. Efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unui colectiv.
Schimbul de informații între statele membre trebuie accelerat și e nevoie de o colaborare sporită în multe domenii. Vom aborda elemente relevante din perspectiva gestionării coordonate a pandemiei, cu accent pe achiziția de medicamente, vaccinuri, strategii de testare, recunoașterea reciprocă a testelor. Voi sublinia importanța asigurării unei bune funcționări a pieței unice și a liberei circulații.
Vom discuta despre asigurarea de rezerve adecvate și suficiente de echipamente medicale și medicamente. În primul val achiziționarea lor a fost foarte dificilă și extrem de costisitoare. Un alt subiect îl reprezintă măsurile de testare, izolare și carantină și strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre. E absolut necesară o abordare unitară, cu criterii și instrumente comune. Cu privire la vaccin, odată ce va deveni disponibil el va fi furnizat către toate statele membre.
E absolut necesară o abordare unitară, cu criterii și instrumente comune. Cu privire la vaccin, odată ce va deveni disponibil el va fi furnizat către toate statele membre. Este însă nevoie – și voi sublinia acest lucru – de creșterea finanțării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgență, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri.
Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.
Comentarii
Adauga un comentariu