Stiri medicale

O noua descoperire revolutionara in lupta impotriva cancerului

Publicat: 15 aug. 2014
7

Descoperire revolutionara in lupta impotriva cancerului: o noua molecula obliga celulele canceroase sa se autodistruga. Elaborata la Universitatea din Texas, aceasta este un purtator sintetic, care introduce in celulele tumorale ioni de clorura si soidiu.

Medicamentele pentru fertilitate nu cauzeaza cancer
Metoda se bazeaza pe faptul ca, pentru a supravietui, celulele au nevoie de mentinerea unei concentratii stabile de ioni in membranele celulare. Daca balansul este perimat, celula moare. In cazul celulelor canceroase se schimba mecanismul transportului de ioni in membrana, scrie ziare.com, care citeaza Eurek Alert.

Cercetatorii au descoperit, in urma cu 20 de ani, compusul natural Prodigiozin, care poate functiona ca purtator de ioni, avand si proprietati anticanceroase. Gratie acestei descoperiri, medicii de acum au reusit sa creeze un purtator sintetic care se lipeste de ionii de clor. Acest lucru permite ionilor sa se dezvolte in membrana celulara, care este compusa in special din grasimi. Impreuna cu ionii de clor, purtatorul are si ioni de sodiu.

Ai carii? S-ar putea sa te pazeasca de cancer
Cercetarile au aratat ca acest purtator sintetic omoara celulele canceroase umane. Concentratia ionilor se schimba inainte de a aparitia apoteozei, moartea celulelor. Pentru moment, neajunsul este ca preparatul omoara atat celulele canceroase, cat si pe cele sanatoase. Cercetatorii incearca sa dezvolte un sistem de conectare selectiv al preparatului la celule, ei sparand sa fie ajutati in acest sens de molecula texafirin.

Adauga un comentariu