Sporturi

O noua drama pe partia de schi

Publicat: 20 ian. 2012

Schioarea canadiană Sarah Burke, una dintre marile specialiste ale probei de half-pipe la stilul freestyle, a decedat joi, într-un spital din Utah (Statele Unite), la zece zile după ce a suferit un grav accidentat în timpul unui antrenament.

Sportiva, în varstă de 29 ani, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, săptămana trecută, însă leziunile suferite la nivelul creierului s-au dovedit ireversibile, iar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Cvadruplă caştigătoare a Winter X-Games, competiţia de referinţă în lumea schiului freestyle, Sarah Burke a căzut în timp ce se antrena pentru proba de half-pipe, fiind transportată cu elicopterul la Salt Lake City (Utah).

Half-pipe-ul este un semi-cilindru de zăpadă în care schiorii sau snowboarderii efectuează sărituri, rotaţii şi diverse figuri. Această disciplină va figura, de altfel, şi în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), din anul 2014, competiţie la care Burke se anunţa una dintre marile favorite la caştigarea medaliei de aur.loading...

Adauga un comentariu