Eveniment-Social

O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”

Publicat: 25 iun. 2020
O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”
O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”

O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”. Sâmbătă și duminică, 27 și 28 iunie, va fi organizată o nouă ediție a evenimentului „Piața verde de weekend”, o inițiativă a Asociația Magazinelor de proximitate La Băcănie din Iași și Primăriei Municipiului Iași. „Piața verde de weekend” are loc în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei.

O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”

Pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei, între orele 10.00 și 18.00, ieșenii vor găsi produse apicole, vin de bună calitate, produse pe bază de lavandă, siropuri de cătină, mentă, afine și lămâie, produse din carne de la Tomești, salate asortate, dulceață și zacuscă de casă, cireșe proaspete de la Hilița, plăcinte, cozonaci și pâine de casă, legume proaspete de la Târgu Frumos, ciocolată artizanală, brânză și lapte proaspăt, bere artizanală, clătite cu dulceață etc.

În vederea organizării evenimentului, circulația rutieră va fi interzisă pe bulevardul Ștefan cel Mare, de la intersecția cu strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada 14 Decembrie 1989, precum și pe strada I. C. Brătianu, până la intersecția cu strada Agatha Bârsescu, de vineri, 26 iunie, de la ora 24.00, până duminică, 28 iunie, la ora 24.00.

„Piața verde de weekend” are loc în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei. În altă ordine de idei, în perioada 21 mai și 1 iunie, pe pietonalul Ștefan cel Mare a fost organizată o nouă ediție a „Târgului de primăvară”. În căsuțele puse la dispoziție de municipalitate au venit în jur de 30 de comercianți de produse tradiționale, de artizanat și alimentare.

Manifestarea va avea loc în fiecare weekend

Producătorii locali din cadrul Asociației Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” revin în zona centrală în cadrul evenimentului „Piața verde de weekend”. Manifestarea va avea loc în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00, începând cu acest sfârșit de săptămână, pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei.

Restricțiile de circulație vor fi repetate în mod similar și în viitoarele sfârșituri de săptămână.

În cadrul „Pieței verzi de weekened” au mai fost prezenți în edițiile trecute circa 15 de producători locali, care au expus și comercializat produse apicole, zacuscă și dulceață, produse din carne, produse de panificație, legume și fructe de sezon, sirop de cătină, uleiuri presate la rece, sirop de lavandă, afine, mentă, zmeură, bere locală, hăinuțe pentru copii etc.

„Piața verde de weekend” este un eveniment inițiat de Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Asociația Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” cu scopul de a susține și promova produsele locale, potrivit conceptului „Producem, consumăm, investim local”.

În altă ordine de idei, în perioada 21 mai și 1 iunie, pe pietonalul Ștefan cel Mare a fost organizată o nouă ediție a „Târgului de primăvară”. În căsuțele puse la dispoziție de municipalitate au venit în jur de 30 de comercianți de produse tradiționale, de artizanat și alimentare.

Adauga un comentariu