Arte vizuale

O nouă expoziție la Casa Filipescu-Cesianu

Publicat: 20 nov. 2019

O nouă expoziție la Casa Filipescu-Cesianu. Expoziţia Bijuterii Străvechi și Mesaje Relevate” va fi vernisata vineri, 22 noiembrie, ora 18.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151).

Aceasta va rămâne deschisă până în lună martie 2021.

Exponatele sunt diverse din punct de vedere al materialului, stilului, originii, datării. Piesele provin din Colecția de Arheologie a Muzeului Municipiului București.

O nouă expoziție la Casa Filipescu-Cesianu

Peste 200 de artefacte reprezentative, însoțite de imagini și reconstituiri grafice, vor ilustra secvențe din evoluția podoabelor și accesoriilor vestimentare.

Bijuteriile și accesoriile vestimentare au reprezentat mereu o manifestare universală de înfrumusețare apărută încă din vremurile preistorice.

Realizate din cochilii, scoici, oase, piatră, lut, metal, sticlă și pietre semiprețioase, acestea atestă nevoia umană de a împodobi corpul, părul, hainele.

Este posibil ca de timpuriu să fi fost purtate ca talisman împotriva forțelor malefice, în scop decorativ sau ca simbol al statutului social.

Frumusețea, calitatea și creativitatea acestor artefacte ilustrează măiestria artizanilor începând din neolitic și până în zilele noastre.

Bijuteriile, cum le numim generic astăzi, pot reprezenta cea mai veche poveste spusă de umanitate într-un limbaj nonverbal. În deplină tăcere, dar cu vorbele lipite de buze.

Expoziția este o invitație la explorarea relației complexe a omului cu podoabele, care va transporta vizitatorul într-o lume a cărei artă fascinează și astăzi.loading...

Adauga un comentariu