Eveniment-Social

O noua generatie de olimpici internationali, in plina formare la Colegiul Racovita

Publicat: 05 aug. 2015

@ Elevi si liceenii de la valorosul Colegiu National Emil Racovita din Iasi continua sa duca mai departe traditia olimpicilor internationali din institutie @ Astfel, doar anul acesta, 40 dintre ei au fost laureati ai diverselor olimpiade si concursuri nationale @ De asemenea, pana acum, doi dintre ai au fost castigatori la o mare competitie internationala

Anul acesta, Colegiul National Emil Racovita (CNER) s-a plasat inca o data in topul judetului Iasi, dar mai ales al celui national din perspectiva medaliilor si premiilor obtinute la concursurile si olimpiadelor nationale. De asemenea, dintre acestia, multi s-au calificat in loturile Romaniei care au participat sau vor participa la diverse faze internationale ale acestor tipuri de intreceri educationale. Pe de alta parte, dintre acestia s-au remarcat anul acesta doi liceeni racovitisti care au facut parte din echipele care au reprezentat România la cea de-a XIII-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), desfasurata la Klagenfurt – Austria. Ei au cucerit o medalie de argint si o medalie de bronz. Echipa medaliata cu argint a fost alcatuita din Cristiana-Diana Diaconu si Tudor Pipirig, coordonati de prof. Cristinel Miron si prof. Petronela Ilas.

De precizat ca EUSO este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat a putut înscrie cate doua formatii compuse din câte trei elevi. Participantii au sustinut doua probe practice cu durata de patru ore fiecare, la trei discipline – Biologie, Chimie si Fizica, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipa. Editia din acest an a reunit 50 de echipe, din 25 de state ale Uniunii Europene (UE). Pe de alta parte, de reliefat ca doar anul trecut, Tudor Cozma a adus o medalie de argint la Racovita de la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori 2014, Constantin Theodora a obtinut medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Biologie, Bianca Mara Ilascu a obtinut Premiul I la Olimpiada Internationala de Limba Neogreaca, iar colega sa Iuliana Giorgiana Hristea a primit Premiul III la Olimpiada Internationala de Limba Neogreaca. Ca dovada a performantelor unitatii de invatamant iesene trebuie spus ca, in 2011, aceasta a fost declarata scoala anului in Romania.

Citeste si: Vizita importanta la Colegiul Racovita din Iasi – FOTO

Citeste si: Proiect european important pentru Colegiul Emil Racovita din Iasi

Citeste si: O noua actiune educationala valoroasa pentru Colegiul Emil Racovitaloading...

Adauga un comentariu