Local

O nouă ieșeancă „de aur”, medaliată la Campionatele Mondiale de Canotaj din Italia! Andrada Moroșanu: „A fost o cursă grea, dar voința m-a ajutat!”

Publicat: 04 aug. 2022
Tanara la mare
O nouă “ieșeancă de aur”, medaliată la Campionatele Mondiale de Canotaj din Italia

Andrada Moroșanu este numele ieșencei ce a devenit recent campioană mondială, alături de colega sa, Iulia Bălăucă, în barca de dublu vâsle! Cele două sportive au fost conduse aproape întreaga cursă, însă pe ultimele două sute de metri au sprintat irezistibil pentru a se impune la două secunde diferență înaintea Canadei

Frumoasa campioană este mândră de reușita sa, considerând că acesta este abia începutul frumoasei călătorii din lumea canotajului.

O nouă ieșeancă „de aur” în lumea canotajului autohton

Andrada Moroșanu are doar 20 de ani și este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Iași, unde canotorii sunt pregătiți de antrenorii Sorin Băhnărel, Ciprian Atomei și Simona Napa. Până la finala ce a avut loc în urmă cu trei zile, Andra și Iulia au depășit cu brio calificările și semifinalele, însă au avut mult de trudit până să se vadă cu medaliile de aur în palmares. Au fost conduse aproape întreaga cursă, însă pe ultimele două sute de metri au sprintat irezistibil pentru a se impune la două secunde diferență înaintea Canadei.

„Mi-am reprezentat țara la Campionatul Mondial desfășurat în Provincia Varese din Italia. A fost o experiență extraordinară pe care am trăit-o alături de colega mea de barcă, Iulia Bălăucă, noi formând o echipă excelentă, sub atenta îndrumare a antrenoarei noastre, Cochelea Veronica, precum și a domnilor antrenori, Sorin Băhnărel și Atomei Ciprian, cei care m-au selecționat și motivat de fiecare dată pentru a ținti cât mai sus. Meritul aparține îi aparține, de asemenea, și antrenoarei Simona Napa, de la CSM Iași, care a fost întotdeauna acolo când am avut nevoie de un sfat sau, pur și simplu, de cineva care să mă asculte.

A fost o cursă grea pe care am avut-o sub control cu mult calm și voință. Sunt foarte mândră că am adus țării mele o medalie de aur și că m-am făcut mândră pe mine și pe toți cei care mă susțin!

Acesta este doar primul pas din visul nostru sportiv care se pare ca a prins contur repede! Pot spune că secretul succesului este reprezentat doar de muncă și de comunicarea bună din cadrul echipei”, a declarat Andrada Moroșanu.

Premii importante, obținute de lotul feminin de canotaj

În cadrul aceleiași competiții, Patricia Cireș, o altă canotoare, a cucerit medalia de argint în barca de 4 vâsle, împreună cu Emanuela Ciotău, Cristina Drugă și Alexandra Ungureanu, echipaj coordonat de cunoscutul antrenor Sorin Băhnărel. Tot pe locul al doilea s-au clasat, asigurându-și prezența în finala pe care au condus-o în cea mai mare parte a timpului. Au fost întrecute pe ultimii metri de Olanda, la doar 58 de sutimi diferență, cu mențiunea că ambele echipaje au corectat vechiul record mondial.

CSM Iași a mai fost reprezentat la această competiție și de Manuela Lungu care a ocupat locul al șaselea cu barca de 8+1 a României.

Amintim că sportive ca Andra Filote, surorile Mădălina și Amalia Bereș, dar și alte tinere ambițioase fac Iașul să fie rostit de personalități celebre din lumea canotajului din toate colțurile lumii.

Ieșeanca „de aur”, la fel ca celelalte tinere premiate, promite multe în viitorul apropiat.
Comentarii
Adauga un comentariu