Eveniment-Social

O noua infratire intre Iasi si un oras din Cipru

Publicat: 30 ian. 2015
1

Autoritatile judetene au purtat ieri o serie de discutii cu reprezentantii ambasadei Republicii Cipru la Bucuresti, printre temele abordate fiind si cateva ce tin de investitii in turism si deschiderea pietei de munca. Ambasadorul Republicii Cipru, Excelenta Sa Kalliopi Avraam, a aratat si ca statul pe care il reprezinta este interesat si de o dezvoltare sociala comuna cu Romania si implicit judetul Iasi.

„Am studiat oportunitatea de a incheia o colaborare pe turism intre Cipru si Iasi si invers. Cipru si-a deschis granitele pentru romanii care lucreaza acolo, avem multi munctori din Romania, pentru ca in mod sigur Cipru are foarte multe de oferit din punct de vedere al activitatii, al manastirilor, al turismului, al naturii. Avem oameni care lucreaza la noi si care pot atrage in continuare o noua forta de munca. Ne bazam pe o colaborare stransa si sa avem parte de mai multe posibilitati”, a mentionat Excelenta Sa, Kalliopi Avraam, ambasadorul Republicii Cipru in Romania. Intre cele doua parti s-au pus bazele unei infratiri intre municipiul Iasi si orasul Paphos, localitate care va deveni in 2017 Capitala Culturala Europeana. In plus, in municipiul Iasi ar urma sa fie amplasat un bust al arhiepiscopului cipriot Ciprian. Acesta a trait 18 ani din viata la Iasi la sfarsitul secolului XVIII. Arhiepiscopul a fost primul cleric ales de poporul cipriot, el fiind implicat in Revolutia din 1821 pentru independenta statului.

„In Cipru se gaseste o mare comunitate romaneasca, este una din cele mai bine adaptate comunitati din acea zona. Bustul arhiepiscopoului va fi amplasat undeva in oras, urmeaza sa stabilim in perioada urmatoare si locul unde va fi acesta”, au mentionat reprezentantii Prefecturii Iasi.

Adauga un comentariu