Eveniment-Social

O noua institutie culturala in Iasi. Muzeul Municipal devine oficial

Publicat: 29 mai 2018
1

Alesii locali ai municipiului Iasi vor discuta in cadrul sedintei ordinare de astazi un proiect de hotarare ce va sta la baza functionarii Muzeului Municipal. Desi acesta a fost deschis in urma cu doi ani a functionat doar cu expozitii temporare.

De altfel, sefii administratiei iesene au aratat ca se impune ca Muzeul sa devina o institutie de sine statatoare cu expozitii permanente. Astfel, alesii Iasului vor discuta noul regulament de functionare al institutiei de cultura, precum si organigrama ce va cuprinde 19 posturi.

"Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de miercuri, 30 mai, se va afla si un proiect de hotarâre privind înfiintarea Muzeului Municipal, aprobarea regulamentului de organizare si functionare, precum si organigramei acestei institutii muzeale. Functionând în fosta cladire Burchi – Zmeu, reabilitata în urma unei finantari europene de circa 19,5 milioane de lei, Muzeul Municipal a intrat deja în atentia publicului iesean. Unitatea muzeala a gazduit mai multe manifestari în parteneriat cu institutii de prestigiu, care au atras numerosi vizitatori. Pe lânga inaugurarea pentru marele public ocazionata de Noaptea Muzeelor – editia 2016, pe parcursul anului 2017 au fost organizate sase expozitii temporare si cinci evenimente publice, iar de la începutul acestui an au mai avut loc alte sase expoziti, precum si doua evenimente", au aratat reprezentantii municipalitatii iesene.

Citeste si : Expozitie inedita la Muzeul Municipal. Imagini spectaculoase in premiera – FOTO

Acestia au mai spus si ca aprobarea regulamentului de organizare, precum si a organigramei va oferi posibilitatea dezvoltarii activitatii acestei institutii.

"Conform proiectului de hotarâre, în cadrul Muzeului Municipal vor fi constituite un birou care va asigura activitatile muzeografice, de patrimoniu, de comunicare si promovare. De asemenea, institutia va beneficia de un departament financiar-contabil si un birou tehnico-administrativ. În total, organigrama va cuprinde 19 posturi. Muzeul Municipal are ca obiect de activitate cercetarea, identificarea si valorificarea marturiilor materiale si spirituale privitoare la diferite etape specifice comunitatilor traitoare in spatiul iesean", au mai aratat reprezentantii municipalitatii iesene.

Adauga un comentariu