International

O noua lege le permite studentilor sa vina cu pistoale la cursuri

Publicat: 18 feb. 2016
1
Universitatea din Texas, in sudul Statelor Unite, a autorizat ieri ca studentii sa poarte arme la cursuri, implementand astfel un proiect de lege adoptat de catre alesii locali si care pune capat unei interdictii anterioare in acest sens.
„Nu cred ca pistoalele au ce cauta intr-un campus universitar, deci aceasta decizie a fost cea mai mare problema a presedintiei mele de pana acum”, a spus Gregory Fenves, presedintele institutiei. Aceasta dezbatere este cu cat mai sensibila in Statele Unite, cu cat Universitatea din Texas a fost teatrul primului foc armat in masa dintr-un campus universitar in anul 1966. Un fost puscas marin, Charles Whitman, a ucis la vremea respectiva 14 persoane si a ranit alte 31, dupa ce a deschis focul din turnul unui ceas.
„Ii inteleg pe numerosii membri ai facultatii, membri ai personalului, studenti si parinti ai studentilor care au semnat petitii, au trimis e-mailuri si scrisori si care s-au organizat in vederea interzicerii armelor in campus si mai ales in salile de cursuri”, a subliniat el. Mai multi membri ai universitatii au amenintat ca vor parasi institutia in cazul in care va fi autorizat portul armelor de foc in incinta.
Adauga un comentariu