Eveniment-Social

O noua lege pentru combaterea violentei domestice

Publicat: 28 feb. 2012
1

Proiectul legislativ initiat de deputatul Petru Movila pentru combaterea violentei in familie a fost aprobat de Camera Deputatilor cu 166 de voturi si a devenit automat lege. „Este un succes al colaborarii între societatea civila si clasa politica. Acest demers legislativ a fost initiat în urma consultarilor cu reprezentantii Centrului de Mediere si Securitate Comunitara Iasi si ai altor ONG-uri. În calitate de parlamentar initiator, vreau sa multumesc si colegilor mei care, prin semnatura si sustinerea lor în Parlament, au facut ca victimele violentei în familie sa fie cu adevarat protejate si în România. Noua lege aduce astfel doua modificari esentiale în acest sens: victima violentei în familie poate cere instantei un ordin de protectie si un ordin de restrictie fata de agresor. Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele tarii în maxim 30 de zile si, dupa ce va fi publicata în Monitorul Oficial, va intra în vigoare”, a spus deputatul Petru Movila.

Proiectul aduce, legislatiei deja existente, îmbunatatiri ancorate în realitatea de zi cu zi, precum si solutii concrete la problemele cu care se confrunta zilnic victimele violentei în familie. Conform proiectului, violenta în familie se poate manifesta: verbal, psihologic, fizic, sexual, social sau spiritual. Victima are dreptul sa se adreseze instantei pentru a solicita ordin de protectie cu caracter provizoriu, iar instanta poate sa interzica agresorului sa ramâna sau sa se întoarca în locuinta comuna si sa-l oblige sa suporte unele costuri, cum ar fi cheltuieli medicale, de judecata, cele generate de adapostirea victimei.

Comentarii
  • hmmmm….vin alegerle da dar,de ce nu a-ti initiat acest proiect de cand sunteti consilier?????????????????????????????????????????????????????????????
    Aum va dati toti viteji de ce? Am auzit ca ati facut treburi bune dar nu este suficient deoarece le-ati intarziat rezultatele de ce? de cine v-a fost teama?de localnici???

  • In ciuda tuturor comentariilor mai mult sau mai putin rautacioase, un lucru este cert si benefic, faptul ca s-a schimbat in sfarsit legea veche si s-au adus imbunatatiri.Cred ca meritati felicitat si cred ca ati putea face mult mai multe pentru comunitatea ieseana, doar sa fiti mai curajos si mai ferm pe pozitii.succes in continuare.

Adauga un comentariu