Local

O nouă lovitură pentru Gheorghe Nichita! Fostul primar al Iașului rămâne în pușcărie! Ex-edilul a sperat că judecătorii bucureșteni îl vor pune în libertate! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 18 mart. 2021
Momentele în care polițiștii l-au ridicat de acasă pe fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita
Magistrații din cadrul Curții de Apel București au respins ieri contestația la executare formulată de Gheorghe Nichita: fostul primar al Iașului spera să iasă din închisoare, după ce ar fi fost încălcate procedurile la emiterea sentinței în dosarul "UTI"

Magistrații din București au respins ieri contestația la executare formulată de Gheorghe Nichita. Fostul edil al Iașului voia să scape de gratii, după condamnarea primită în dosarul „UTI”. Totuși, între timp, Gheorghe Nichita a fost condamnat și în dosarul intitulat generic „Amanta”. În cadrul contestației, fostul primar susținea că în sentința emisă de Curtea de Apel București în cazul său nu au fost respectate procedurile legale

Gheorghe Nichita a primit o nouă lovitură din partea magistraților! Ex-primarul Iașului rămâne în închisoare! Fostul primar al Iașului a sperat că judecătorii bucureșteni îl vor pune în libertate! Astfel, ieri, magistrații din cadrul Curții de Apel București au respins contestația în anulare formulată de Gheorghe Nichita. Decizia este definitivă. În urmă cu câteva luni, ex-edilul ieșean a contestat sentința emisă în dosarul „UTI”. Contestația a fost depusă la Curtea de Apel București.

De fapt, Gheorghe Nichita a contestat faptul că, la emiterea sentinței definitive în dosarul „UTI”, nu ar fi fost respectate procedurile legale. Acesta s-a arătat nemulțumit deoarece, deși a fost admisă excluderea înregistrărilor din acel dosar, în decizie nu se pomenește nimic despre admiterea apelului său. În plus, fostul primar a afirmat că, deși au fost eliminate înregistrările, iar declarațiile co-inculpaților din dosar au fost luate în calitate de suspecți – nu de martori -, el a fost condamnat pe nedrept. Acesta a mai precizat că, de fapt, Curtea de Apel București ar fi trebuit să dispună restituirea cauzei la Direcția Națională Anticorupție, pentru a stabili dacă procurorii dispun refacerea rechizitoriului sau renunță la a-l mai acuza.

Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul „UTI”

În cursul anului trecut, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Gheorghe Nichita la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită. În același dosar, afaceristul Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare. Asta, după ce, în decembrie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI, Mihail Tănăsescu, și a unui om de afaceri din Iași. Fostul primar al Iașului a fost acuzat de luare de mită, iar ceilalți inculpați – de dare de mită.
Așadar, Gheorghe Nichita a fost acuzat că ar fi cerut 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte societăți, dar și reduceri la un hotel de lux din București, precum și cazare în China.

O altă pedeapsă pentru fostul primar al Iașului, în dosarul „Amanta”

Între timp, Gheorghe Nichita a mai fost condamnat în dosarul intitulat generic „Amanta”. În acest caz, procurorii anticorupție l-au acuzat pe fostul primar al Iașului că ar fi folosit Poliția Locală pentru a-și urmări fosta iubită, pe Adina Kramer (fostă Samson). Atunci, alături de Nichita, au fost deferiți Justiției fostul director al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, și un fost șef de serviciu din instituție.
Însă această sentință nu este una definitivă, ea fiind deja contestată. Urmează ca magistrații din cadrul Curtea de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare în acest caz.

Comentarii
  • Stai la bulău zdreanță infectă ! Sper s-o văd cu cătușe și pe fiică ta Ilincuța, care spală banii furați de tine.

  • Mie mi se pare tare dubios cum de Chirica a scapat si Nichita nu. Oare nu cumva Chirica l-a dat pe tobogan pe Nichita ? Pana la urma manareala nu a fost facuta numai de Nichita. Si Chirica stia care sunt toate mersurile. In fine, pacat de Nichita ca infunda singur puscaria …

  • Vai de mine mai Nechita,esti prea OBOSIT!,asa ca mai ramai sa te odihnesti mai mult si bine,caci omeriti din plin.Asteapta ca in curand va sosi si ALEXE poate insotit de Chirica,caci si ei sunt obositi si trebuie sase odihneascaun pic maimult!Oare nu tie rusinepentru acest tupeu neinchipuit?Balaban Gheorghe

Adauga un comentariu