Local

O nouă lovitură pentru Justiția ieșeană! Un magistrat din Iași a murit după o lungă suferință! A avut o carieră de un sfert de secol!

Publicat: 20 mai 2021
Sediul noului Palat de Justiție din Iași
Un fost judecător ieșean a decedat zilele trecute, după ce a avut serioase probleme de sănătate

Un alt judecător ieșean a murit zilele trecute, după o lungă suferință. Colegii fostului magistrat Dan Mircea Tăbâltoc au aflat cu durere faptul că acesta a decedat. Ieșeanul a murit acasă, după ce a avut probleme de sănătate. Judecătorul a avut o activitate de aproximativ 25 de ani în Justiția ieșeană. Înainte de 1990, el a activat, în perioada 1982-1985, ca arbitru de stat

Justiția ieșeană primește o nouă lovitură! Un magistrat a murit recent, după o lungă suferință! Bărbatul a avut o carieră de un sfert de secol! Colegii lui Dan Mircea Tăbâltoc au aflat cu stupoare, zilele trecute, că judecătorul a decedat. Din informațiile pe care le deținem, fostul magistrat a murit acasă, după o lungă suferință. Din câte se pare, acesta avea o afecțiune gravă la pancreas. În urma sa a rămas soția.

O activitate de un sfert de secol în Justiția ieșeană

Dan Mircea Tăbâltoc a murit la vârsta de 74 de ani, după o activitate în Justiția ieșeană de aproximativ 25 de ani. Înainte de a deveni judecător, mai exact în perioada 1982-1985, Dan Mircea Tăbâltoc a fost arbitru de stat. Ulterior, el a fost magistrat, activând în toate instanțele ieșene.
În anul 1970, Dan Mircea Tăbâltoc a absolvit cursurile Facultății de Drept, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași. Acesta a promovat examenul de licență un an mai târziu. În perioada 15 iunie 1974 – 1 iulie 1982, el a activat ca jurisconsult la ICRMC Iași. Mai apoi, așa cum aminteam, a fost arbitru de stat. Ulterior, în perioada 1 mai 1985 – 1 februarie 1991, Dan Mircea Tăbâltoc a fost consilier juridic la Direcția Județeană de Poștă și Telecomunicații Iași.

Între 1 februarie 1991 – 31 august 1993, el a activat ca magistrat în cadrul Judecătoriei Iași. În perioada 1 septembrie 1993 – 31 decembrie 2003, a fost judecător la Tribunalul Iași. De la 1 ianuarie 2004, el a promovat la Curtea de Apel Iași. Ca judecător, acesta a fost delegat vicepreședinte al Tribunalului Iași în perioada 1 aprilie 1994 – 1 noiembrie 1996. Apoi, între 1 noiembrie 1996 – 16 octombrie 1997, a fost vicepreședinte al aceleiași instanțe. În plus, în perioada 16 octombrie 1997 – 1 mai 2004, Dan Mircea Tăbâltoc a fost președintele Secției Comerciale a Tribunalului Iași. Pe 21 septembrie 2015, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Iași a lui Dan Mircea Tăbâltoc, prin pensionare, de la data de 28 octombrie 2015.

Fostul judecător ieșean, înmormântat în urmă cu două zile

Colegii din cadrul Curții de Apel Iași au transmis condoleanțe după ce au aflat despre decesul lui Dan Mircea Tăbâltoc.

„Colectivul Curtii de Apel Iași își exprimă profundul regret pentru trecerea în eternitate a lui Dan Mircea Tăbâltoc, fost judecător. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace!”, au precizat foștii colegi ai judecătorului ieșean.

De asemenea, vestea tristă a fost confirmată ieri de către președintele Curții de Apel Iași.

„Da, este adevărat. Fostul nostru coleg, Dan Mircea Tăbâltoc, a decedat și a fost înmormântat ieri (în urmă cu două zile – n.r.). Din ce am înțeles noi, dumnealui a avut o problemă de sănătate și a murit acasă”, a precizat ieri judecătorul Diana Micu Cheptene.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, un alt judecător ieșean, Alice Mihaela Cașcaval, din cadrul Tribunalului Județean, a decedat după o lungă luptă cu cancerul.

Comentarii
  • Dumnezeu sa-l ierte!
    Dar de faptul ca a fost ani buni ofiter de securitate, inainte de a fi judecator, de ce nu spuneti nimic?

Adauga un comentariu