Eveniment-Social

O noua maternitate privata in Iasi

Publicat: 31 mart. 2011

In Iasi se construieste o noua maternitate in parteneriat public – privat. Constructia se va ridica in curtea Maternitatii Elena Doamna, iar o parte dintre cladirile unde functioneaza acum unitatea medicala vor fi demolate. Constructia si dotarea de nivel european costa 15 milioane de euro. Lucrarile vor demara in luna iulie a acestui an si vor fi finalizate in maximum trei ani. Un fond de investitii din Israel a venit cu aceasta propunere, care deja a fost acceptata. Oamenii de afaceri din Israel au discutat cu reprezentantii Guvernului, dar si cu Ministerul Sanatatii si au obtinut avizele necesare pentru demararea investitiei in municipiul Iasi. Aceasta maternitate va fi cea mai dotata unitate de profil din Moldova.
Medicii de la Maternitatea Elena Doamna sunt extrem de incantati de aceasta investitie si asteapta cu nerabdare inceperea si finalizarea lucrarilor. „Este un lucru extrem de benefic pentru zona noastra. In Maternitatea Elena Doamna nu s-a putut investi in reparatii capitale de ani de zile, pentru ca spatiile sunt revendicate. Daca s-au obtinut avizele si se poate face o noua maternitate moderna in locul celei care exista acum, este foarte bine. Fiind o maternitate in parteneriat public – privat, am inteles ca pacientele nu vor fi nevoite sa plateasca anumite taxe, ca la o maternitate privata. Din cate am inteles, pacientele trebuie sa aiba statutul de asigurat. Noi am reusit sa renovam anumite spatii cu bani din buzunarul salariatilor”, au spus medicii de la Maternitatea Elena Doamna.
Reprezentantii fondului de investitii din Israel au discutat si cu autoritatile locale si li s-au oferit inca doua spatii in municipiu, dar deocamdata acestea nu au fost facute publice. Investitorii nu au acceptat ca imobilele sa fie in afara municipiului Iasi. Maternitatea care se va construi va fi mult mai mare decat Maternitatea Cuza Voda si nu este exclus ca o parte dintre medici sa se transfere la unitatea medicala ultramoderna care va fi inaugurata peste cativa ani la Iasi.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu