Stiri medicale

O noua molecula destinata tratarii cancerului de san HER2-pozitiv

Publicat: 10 dec. 2010
7

Noi date referitoare la o noua molecula destinata tratamentului cancerului de san HER2-pozitiv au fost anuntate in cadrul celei de-a 35-a editii a Congresului Societatii Europene de Oncologie Medicala (ESMO), care se desfasoara in aceste zile la Milano, se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri AGERPRES, de compania farmaceutica elvetiana Roche. ”Suntem dedicati dezvoltarii de noi medicamente care sa faca cu adevarat diferenta in cazul pacientilor cu cancer.

Noile date din studiile clinice prezentate la ESMO demonstreaza ca noua molecula pentru cancerul de san HER2-pozitiv poate imbunatati tratamentul femeilor ce sufera de aceasta forma de cancer”, a declarat Hal Barron, reprezentantul companiei producatoare. Datele preliminare pozitive din studiile clinice au demonstrat eficacitatea acestei noi molecule comparativ cu standardul actual de terapie, precum si profilul de siguranta mai bun al acesteia. Aceste rezultate pozitive au fost obtinute in urma unui studiu clinic randomizat (studiu care se face dupa acelasi protocol) de faza II, care a comparat noua molecula dezvoltata de compania amintita cu standardul actual de tratament de prima linie in cancerul de san metastatic, HER2-pozitiv.

Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei, incidenta sa fiind in crestere. In fiecare an sunt diagnosticate peste 250.000 de cazuri noi in Europa si aproximativ 175.000 in Statele Unite ale Americii, cu o rata anuala de deces de aproximativ 165.000 de paciente in Europa si 44.000 in Statele Unite ale Americii. Potrivit datelor Centrului de statistica al Ministerului Sanatatii, in Romania, in anul 2000, s-au inregistrat 6.107 cazuri noi de imbolnavire cu cancer de san, iar in 2009, numarul acestora a ajuns la 8.576. Anual, in intreaga lume, mai mult de 700.000 de femei mor din cauza acestei boli si se estimeaza ca 8-9% dintre femei vor dezvolta cancer de san pe parcursul vietii.

Adauga un comentariu