Actualitate

O noua performanta olimpica mondiala pentru un mare colegiu iesean

Publicat: 30 aug. 2016
1

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut, saptamana trecuta, trei medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in Japonia, informeaza Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Reprezentant al Iasului la aceasta competitie a fost elevul Tudor Pipirig de la Colegiul National Emil Racovita, care a obtinut medalia de argint. Acesta i-a avut ca profesori îndrumatori pe urmatorii: Petronela Ilas, Lorela Caradan, Mihaela Lesenciuc si Cristinel Miron.

Citeste si:  Iasul are un nou olimpic de aur. Este de la colegiul Racovita – FOTO

Cea de a X-a editie a acestei olimpiade s-a desfasurat in localitatea japoneza Tsu, in perioada 20-27 august 2016. La aceasta au participat 100 de elevi din 26 de tari. La editia din 2015, Romania a obtinut doua medalii de argint si o medalie de bronz, iar la editia din 2014, elevii romani au obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz. De reamintit ca, tot anul acesta (in luna iulie 2016 – n.r.), în Yakutia, Republica Sakha, Federatia Rusa, a avut loc cea de-a XXIII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada. Si aici, dintre cei 150 de elevi participanti, Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a tot la colegiul Racovita din Iasi, profesor îndrumator Paula Gavrilescu, a obtinut medalia de argint pentru disciplina Chimie.

Citeste si:  Premiu international valoros obtinut de un elev al colegiului Emil Racovita

Citeste si:  Premiu UNIC obtinut de un elev iesean la cea mai tare olimpiada din tara – GALERIE FOTO, VIDEO

Comentarii
  • Care noi ma? Ma mandresc eu cu el, ma? Va mandriti voi? Nu puteti sa dormiti noaptea in pat, de asta ma? Nici nu stiati cine e, ma f u t in el.

Adauga un comentariu