Sport

O noua perla în fotbalul romanesc. A fost comparat cu francezul Kante. „Vreau sa raman realist”

Publicat: 27 iul. 2018
1

Dupa ce l-a vândut pe Kamer Qaka la FCSB pentru suma de 400.000 de euro, Poli Iasi poate obtine bani frumosi în viitorul apropiat pentru un alt tânar jucator. De aceasta data din curtea proprie.

La doar 22 de ani, jucatorul de banda stânga Ionut Pantîru a intrat deja în atentia marilor cluburi din Liga 1 în sezonul trecut, prin evolutiile sale constant bune, dar si prin golul superb marcat în poarta FCSB-ului, care s-a dovedit a fi decisiv. Pantîru a facut un meci foarte bun si în Banie, luni, în prima etapa a noului sezon, având cele mai bune cifre în statisticile oferite de catre "InStat".

Dupa meci, "Panti", asa cum alinta prietenii si colegii, a fost laudat de catre fostul international Basarab Panduru, acesta din urma comparându-l pe tânarul fotbalist iesean cu francezul Kante, proaspat campion mondial în Rusia.

"Ma uitam la Pantîru în minutul 89. A facut un sprint de vreo 70 de metri, trecea printre jucatorii Craiovei de parca nu era nimeni acolo. Cred ca a facut vreo 13 kilometri, cel putin. Ce Kante? Ce Tigana? Ce Matuidi? A iesit foarte mult în evidenta. A facut ce a vrut cu adversarii", a declarat Panduru la TelekomSport.

Pantîru s-a declarat magulit de vorbele frumoase pe care i le-a adresat Basarab Panduru si a promis ca va munci la fel de mult în continuare, în speranta de a-si îndeplini visul: saltul spre un campionat mult mai puternic decât Liga 1.

"Ma bucur ca lumea ma lauda, asta înseamna ca am facut un meci bun. Am o disponibilitate mare la efort, stau bine din punct de vedere fizic, aceasta este una dintre calitatile mele. Muncesc foarte mult, trag tare la antrenamente si sper sa o tin tot asa, sa am evolutii tot mai bune de la meci la meci. Este un sentiment foarte placut sa fii comparat cu un campion mondial. Totusi, vreau sa fiu realist. Voi munci mult în continuare pentru a ajunge mai sus. Undeva peste nivelul Ligii I, într-un campionat puternic. Deocamdata sunt la Poli Iasi si ma concentrez pe ce am de facut aici. Daca va fi sa fie o oferta buna pentru mine în viitor, vom discuta", a declarat Ionut Pantîru, pentru ProSport.

Vrea victorie cu Astra

În campionatul trecut, Pantîru a facut doua meciuri foarte bune contra FCSB-ului. În sezonul regulat a marcat golul de trei puncte, cu o executie superba, din afara careului, iar în play-off a pasat decisiv pentru golul lui Andrei Cristea care a adus Iasului primul si singurul succes în grupa de elita a Ligii 1. Întrebat daca va "recidiva" contra FCSB-ului si în acest sezon, Pantîru a raspuns ca gândul sau se îndreapta deocamdata catre urmatorul meci, cel cu Astra.

"Urmatorul meci este cel mai important pentru noi. Cel cu Astra. Vrem sa obtinem primul succes din acest sezon. Abia dupa acest meci ma voi gândi la duelul cu FCSB. Luam fiecare meci în parte si speram sa obtinem maximum", a continuat Pantîru.

Jucatorul de banda stânga iesean a fost dorit în sezonul trecut de mai multe echipe din Liga 1, Bulgaria si Danemarca. Dinamo si U Craiova s-au interesat de serviciile tânarului fotbalist din Copou, iar din strainatate au fost discutii cu cluburile Levski Sofia (Bulgaria) si Nordsjaelland (Danemarca).

Pantîru este sub contract cu Poli Iasi pâna în anul 2022 si este cotat de site-ul Transfermarkt.com la aproximativ 300.000 de euro.
În vârsta de 22 de ani, Ionut Pantîru joaca la Poli Iasi din ianuarie 2017, când a fost transferat de la divizionara a treia stiinta Miroslava pentru suma de 10.000 de euro si un procent de 10 la suta dintr-un transfer ulterior.

Tânarul jucator a început fotbalul în clasa a VII-a la LPS Iasi, cu prof. Marian Andrei. A fost un an la Academia Hagi, dupa care a revenit la LPS, unde a terminat junioratul.





Adauga un comentariu