Eveniment-Social

O noua proba de foc pentru liceenii ieseni, la Bacalaureat. Au avut de ales intre Matematica si Istorie

Publicat: 05 iul. 2016
1

Mii de absolventi ai claselor a XII-a, atat din seria curenta, cat si din cele anterioare, sustin astazi, incepand cu ora 9:00, cea de-a II proba scrisa din cadrul sesiunii de vara a Bacalaureatului 2016! In judetul Iasi sunt inscrisi 4.509 candidati. Este vorba de proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica. Ultima proba scrisa din sesiunea curenta, cea la alegere a profilului si specializarii este programata vineri, 8 iulie, unde candidatii au optat pentru una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie sau Psihologie.

Citeste si: ATENTIE ELEVI! Cum trebuia rezolvata proba la Limba Romana, la Bacalaureat – profilul uman

Citeste si: ATENTIE! Iata ce subiecte au primit astazi elevii la proba de Limba Romana – FOTO

Pe de alta parte, conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei, la prima proba (la nivel national – n.r.) a rezultat o rata de participare de 96.12 la suta. Mai exact, dintre cei 123.958 de candidati înscrisi pentru sustinerea acestei probe, s-au prezentat 119.147 de candidati. Au absentat 4.741 de de candidati, iar 70 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Alti 13.380 de candidati si-au echivalat proba cu note obtinute în sesiuni anterioare si recunoscute în aceasta sesiune, potrivit procedurilor în vigoare. Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 12 iulie (pâna la ora 16:00 – n.r.). În aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice în data de 16 iulie.

 Citeste si: OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

Citeste si: Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

Citeste si: Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica

Adauga un comentariu