Local

O noua sedinta extraordinara la Consiliul Judetean Iasi. Se va discuta despre noul sediu al institutiei

Publicat: 11 iul. 2018
1

Joi, 12 iulie 2018, incepand cu ora 10.00, in Sala Iacob Negruzzi a Institutiei Prefectului Judetului Iasi va avea loc o noua sedinta extraordinara a Consiliului Judetean.

Pe ordinea de zi se afla proiecte de hotarare ce privesc consolidarea, refunctionalizarea si mansardarea cladirii monument istoric de pe strada Vasile Alecsandri nr. 6 si rectificarea bugetului general al judetului Iasi.

Cladirea va fi data in folosinta in luna septembrie a anului acesta, iar aici vor functiona o parte din serviciile CJ si un muzeu deschis in memoria evreilor care au murit la Pogromul de la Iasi.

Instalatiile sanitare, electrice si cele de climatizare vor fi reconditionate sau înlocuite, iar toate interventiile sunt facute astfel încât sa nu fie afectate componentele artistice ale cladirii. Valoarea contractului este de 6,6 milioane de lei fara TVA. Cladirea are o suprafata construita de 1.160 metri patrati si o suprafata totala desfasurata de 3.988 metri patrati. În trecut, monumentul istoric a gazduit Revista "Viata Româneasca" si a fost sediul Chesturii de Politie din Iasi, motiv pentru care, în cladire vor fi amenajate si spatii muzeale.

Adauga un comentariu