Magazin

O noua „super-pastila” ar putea salva milioane de vieti

Publicat: 07 mai 2014

O noua „super-pastila” cu administrare zilnica ar putea salva milioane de vieti pe plan mondial, in fiecare an, prin faptul ca poate sa previna infarctele si accidentele vasculare cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, informeaza dailymail.co.uk, citat de gandul.info

Pastila, care contine o combinatie de medicamente, duce la ameliorari semnificative ale valorilor tensiunii arteriale si ale concentratiei de colesterol din sange.

Citeste si De ce este BINE sa mananci mamaliga?

Ca urmare, oamenii de stiinta spun ca pilula ofera „un potential considerabil de a imbunatati sanatatea globala”.

Cercetatorii de la George Institute for Global Health din Sydney, Australia, spun ca aceasta pastila multifunctionala este foarte ieftina si contine o combinatie de medicamente obisnuite administrate contra hipertensiunii si pentru scaderea colesterolului.

Super-pilula contine si aspirina si, in combinatie cu celelalte substante active, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Potrivit cercetatorilor australieni, pacientii expusi la un risc ridicat de infarct sau de accident vascular cerebral reactioneaza mai bine la tratamentul cu aceasta pastila multifunctionala decat la tratamentul conventional.

Citeste si Trateaza-te cu antibiotice naturale!

Acest aspect medical se explica prin faptul ca multi pacienti nu incep – sau nu continua – tratamentul medical atunci cand acesta vine sub forma unui numar mare de pastile care trebuie luate zilnic.

Pacientii sunt mult mai dispusi sa respecte indicatiile medicilor atunci cand tratamentul lor consta intr-o singura pastila cu administrare zilnica.

Din acest motiv, super-pilula poate sa reduca substantial riscul unor afectiuni fatale, precum infarctele si accidentele vasculare cerebrale.

Proiectul „Single Pill to Advert Cardiovascular Events” (SPACE) a fost realizat de cercetatorii australieni sub forma unei analize a dosarelor medicale provenind de la 3.140 de pacienti diagnosticati cu boli cardiovasculare din Europa, India si Australia.

Rezultatele au evidentiat o crestere cu 43 de procente a „aderentei” pacientilor la tratamentul medicamentos dupa 12 luni de administrare a pastilei multifunctionale. Alte beneficii constatate: o ameliorare a tensiunii arteriale si o scadere a concentratiei de colesterol.

Citeste si Descoperire INCREDIBILA: este mai puternica decat antibioticele si vindeca vazand cu ochii

Maladiile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate pe plan mondial, provocand 17,3 milioane de decese in fiecare an.

Accesul la tratamente eficiente, precum tratamentul cu aceasta super-pastila, ar putea juca un rol cheie in atingerea indraznetului obiectiv trasat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care doreste sa reduca cu 25% mortalitatea prematura cauzata de maladiile non-contagioase pana in anul 2025.loading...

Adauga un comentariu