Local

O nouă tragedie în mediul academic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi al istoricilor de pe plan naţional! A murit universitarul Mihail Vasilescu – Exclusiv

Publicat: 22 apr. 2021
Profesorul Mihail Vasilescu a decedat
Profesorul Mihail Vasilescu a decedat

O nouă tragedie în mediul academic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi al istoricilor de pe plan naţional! A murit universitarul Mihail Vasilescu. Acesta a predat, decenii, elemente fundamentale ce ţin de Istoria Antică, Egipt şi Roma. Redăm, mai jos, mesajul decanului Facultăţii de Istorie al UAIC, prof. univ. dr. Lucreţiu-Ion Bîrliba:

„Facultatea de Istorie anunță cu nespusă tristețe plecarea dintre noi a Profesorului Mihail Vasilescu, specialist în istoria antică universală, în particular istoria Greciei şi a originii populațiilor din vechea Eladă. Împătimit admirator și cunoscător al culturii lumii antice, Domnia Sa a pledat necontenit pentru punerea în valoare a izvoarelor și monumentelor Antichității ca exemple de urmat în societatea actuală. Profesorul Vasilescu a făcut parte din acea generație de dascăli și cercetători care au pus preț pe cunoașterea surselor, pe dragostea față de document și față de cultură în general. El rămâne în memoria generațiilor de studenți cărora le-a fost dascăl prin zâmbetul său cald, prin nesfârșita sa bunătate și prin boemia în cel mai frumos sens al cuvântului. Prin plecarea neașteptată și oarecum grăbită a Domniei Sale, alături de cea a Profesorului Ioan Caproșu, Facultatea de Istorie se desparte, încet-încet, de o generație de profesori care au ridicat știința istorică românească.
Dumnezeu să-l odihnească!”

Comentarii
  • Prin plecarea neașteptată și oarecum grăbită a Domniei Sale…………sa-mi bag pula in discursul tau prostane! Ce ne facem, ne mor valorile – vine alti.

Adauga un comentariu