International

O nouă tulpină de virus cu „potențial de pandemie” a fost descoperită în China

Publicat: 30 iun. 2020

O nouă tulpină de virus gripal cu potențialul de a se transforma în pandemie a fost identificată în China de oamenii de știință. Tupina a apărut recent și se manifestă la porci, dar poate infecta și oamenii, spun cercetătorii citați de BBC.

Noua tulpină, asemănătoare gripei porcine din 2009

Oamenii de știință sunt îngrijorați că virusul ar suferi noi mutații, astfel încât să poată trece cu ușurință de la o persoană la alta și să se răspândească la nivel global. Cercetătorii spun că noua tulpină are „toate caracteristicile” pentru a se adapta să infecteze oamenii și trebuie să fie atent monitorizată. Deoarece este vorba despre o tulpină nouă, imunitatea oamenilor ar putea fi scăzută sau ar putea lipsi de tot.

O nouă tulpină gripală agresivă se numără printre principalele amenințări pe care le urmăresc specialiștii. Aceasta, în condițiile în care întreaga lume luptă acum cu actuala pandemie de coronavirus. Ultima pandemie de gripă a fost cea porcină din 2009, care a izbucnit în Mexic. A fost mai puțin mortală decât se temeau inițial oamenii de știință, în mare parte pentru că mulți oameni în vârstă aveau o anumită imunitate, probabil datorită asemănării sale cu alte virusuri gripale care au circulat cu ani în urmă. Acest virus, numit A / H1N1pdm09, a fost inclus între timp în vaccinul antigripal.

Mutații noi față de cea din 2009

Noua tulpină de gripă identificată în China este asemănătoare gripei porcine din 2009, dar cu unele mutații noi. Până în prezent, aceasta nu a reprezentat o amenințare semnificativă, dar profesorlul Kin-Chow Chang de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie și colegii săi, care au studiat-o, spun că tulpina trebuie monitorizată.

Virusul, pe care cercetătorii îl numesc G4 EA H1N1, se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele din căile respiratorii umane. Ei au găsit dovezi ale unor infectări recente la persoane care au lucrat în abatoare și fermele de porci din China.

Vaccinurile antigripale nu par să protejeze împotriva acestei tulpini, deși ar putea fi adaptate în caz de nevoie. „Acum suntem distrași de coronavirus – și pe bună dreptate. Dar nu trebuie să pierdem din vedere noii viruși potențial periculoși”, a spus Kin-Chow Chang.

Este nevoie de măsuri rapide

Deși acest nou virus nu este o problemă imediată, profesorul spune că nu trebuie ignorat. Potrivit unui studiu publicat de Academia Națională de Științe din SUA, este nevoie de măsuri rapide pentru a controla virusul la porci și pentru a-i monitoriza îndeaproape pe lucrătorii din domeniu.

James Wood, șeful Facultății de Medicină Veterinară de la Universitatea Cambridge, spune că acest studiu este „o atenționare necesară” că există în permanență pericolul apariției unor noi agenți patogeni și că animalele din ferme, cu care oamenii intră în contact mai mult decât cu cele sălbatice, pot fi o sursă pentru noi viruși cu potențial pandemic.

Comentarii
  • HAI CHINAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NU TE MAI ASCUNDE SUB pizda comunismului inventand scuze si motive de rahati de virusi de noi tulpini arunca China praf in ochi la prosti aceasta tara criminala pentru a MASCA bomba biologica covid 19 chinezesc care a dat-o HAI SA NE FU. TEM PE CHINA CA NU CREDE NIMENI MINCIUNILEEEEEEEEEEEEEEEEE CHINEI, MOARTE CHINEI. ca apare o tulpina ba de la somon ca apare o tulpina de virus de la lilieci , ba de la soareci ba de la pangolini, ba de la porci HAIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SICTIR DE CE NUMAI IN CHINA APAR EPIDEMIILE SI TOATE MIZERIILE DE VIRUSI?????????????????? si noi am avut si alte tari gripa aviara , gripa porcina, rujeola, etc dar ROMANIA SAU ALTE TARI NU AU INFECTAT TOATA PLANETA SI NICI NOI NU AM MURIT DE SPERIAT SI NU AM OMORAT NOI SAU ALTE TARI TOATA PLANETA SI CHINA NU A MURIT DIN CAUZA EPIDEMIILOR NOASTRE DE RUJEOLA SI GRIPA AVIARA SI PORCINA PE CARE FIECARE TARA DIN LUME LE A AVUT SI ARE. cHINA MINTE , CHINA MINTE SA TACA TARA MIZERIA COMUNISTA EPIDEMICA DE LABORATOR , TOT INVENTEAZA INVENTEAZA MASTI CA SA SE APERE IN FATA OMENIRIII CU MINCIUNI. IN PIZDA MOARTE CHINEI ATUNCI DE CE NUMAI DIN CHINA TAR A MIZERABILAAAAAAAAAAAAAA VIN TOATE EPIDEMIILE IN LUMEA ASTA??? SA-SI MANNACE CADAVRELE CHINA SI TOTI VIRUSII SI SA -SI INCHIDA GRANITELE SA TRAIASCA ATUNCI IN TARA LOR EPIDEMICA CAAAAAAAAAAAAA ATUNCI NU AR MAI FI NICI O EPIDEMIE IN CHINA NU AR MAI AVEA MOTIV CA SA OMOARE PLANETA SPERAND SA FIE SINGURA TARA CE STAPANESTE LUMEA. CHINAAAA SA PLATEASCA DESPAGUBIRI DE RAZBOI LA TOATE TARILE LUMIIIIIIIIIIIIIIIIIII

  • face greata, voma china tara mizerabila, tara epidemiilor tara mizerabilaaaaaaaaaaaaaaaa, china tara de vomaaaaaaa, buaaaaaahhhhhh

Adauga un comentariu