Eveniment-Social

O nouă vizită de studiu în Norvegia, obținută de Ateneul Național din Iași

Publicat: 27 feb. 2020

O nouă vizită de studiu în Norvegia, obținută de Ateneul Național din Iași! Totul în vederea dezvoltării proiectelor privind energia verde sau eficiența energetică în utilizarea resurselor existente la nivelul imobilelor pe care Ateneul Național din Iași le are în administrare. Finanțarea este asigurată prin Granturile Spațiului Economic European (SEE)

Ateneul Național din Iași, în fața unui nou proiect de succes! Totul în vederea dezvoltării proiectelor privind energia verde sau eficiența energetică în utilizarea resurselor existente la nivelul imobilelor pe care Ateneul Național din Iași le are în administrare. Finanțarea este asigurată prin Granturile Spațiului Economic European (SEE).

„În vederea dezvoltării proiectelor privind energia verde sau eficiența energetică în utilizarea resurselor existente la nivelul imobilelor pe care Ateneul Național din Iași le are în administrare, departamentul de specialitate din cadrul instituției, respectiv Serviciul de Relații interinstituțional artistice, a întreprins demersurile necesare pentru aplicarea unui proiect în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale, call de proiecte deschis la acest moment. Astfel, la o distanță de aproximativ patru luni, Ateneul Național din Iași ajunge din nou la Oslo pentru un proiect susținut de EEA Grants, de această dată în domeniul eficienței energetice”, au arătat oficialii Ateneului ieșean.

Fondurile sunt distribuite pe programe de finanțare

Vizita de studiu realizată de reprezentanții Ateneului Național din Iași este programată în perioada 23 – 27 februarie 2020 și vizează crearea unei rețele de colaboratori din România și Norvegia, prin care să fie încurajate transferul de cunoștințe, tehnologie, experiență și bune practici, precum și pentru a fi creionat draftul proiectului ce vizează îmbunățirea eficienței energetice în cadrul fostului cinematograf „Victoria”, actuala Sala „Unirii”. Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din Estul și Sudul Europei, respectiv statele baltice. Fondurile sunt distribuite pe programe de finanțare, încadrate în sectoarele prioritare specifice și domeniile, obiectivele și rezultatele așteptate stabilite cu fiecare stat beneficiar în parte.loading...

Adauga un comentariu