National

O parte din spaga primita de Vanghelie a ajuns la OTV si B1

Publicat: 13 mart. 2015
1

In referatul de arestare preventiva a lui Marian Vanghelie, intocmit de catre procurorii anticoruptie, se arata ca Marian Vanghelie solicita unor firme apropiate sa incheie contracte de publicitate cu posturile de televiziune OTV si B1 TV.

In referatul DNA se spune ca Marin Dumitru, unul dintre oamenii de afaceri ce avea contracte cu primaria sectorului 5, a incheiat un contract de publicitate cu OTV, la solicitarea lui Marian Vanghelie.

„Astfel, in anul 2009, l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societatile controlate de catre Dumitru Marin au incheiat contracte de publicate in valoare de aproximativ 2.000.000 de euro in favoarea societatii OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. (operatorul postului de televiziune OTV), controlata de Diaconescu Dan, persoana apropiata inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de catre aceasta din urma societate comerciala, fiind in schimb platite de cele dintai). De asemenea l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, PREMIER PALACE S.R.L. a un incheiat contracte de publicate in valoare de aproximativ 200.000 de euro in favoarea societatii B1 TV CHANNEL S.R.L. (operatorul postului de televiziune B1 TV), se arata in referat.

Citeste si INTERCEPTARI – Vanghelie: „Tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis”

Procurorii DNA au cerut vineri arestarea preventiva a primarului Marian Vanghelie, dupa ce joi au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Procurorii sustin ca din 2007 pana in prezent, Marian Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marian Dumitru sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice Vanghelie a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte.

Citeste si Care este motivul pentru care procurorii DNA il vor pe Vanghelie dupa gratii

„Comisionul” respectiv a fost platit de catre omul de afaceri, lui Marian Vanghelie, prin intermediul lui Niculae Mircea-Sorin, varul edilului de la Sectorul 5, si a soferului acestuia. Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace S.R.L. (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de catre omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie Marian-Daniel, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani. Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare a unor astfel de contracte (si a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae Mircea-Sorin) si Economat Sector 5 S.R.L. (la care director general este inculpata Ciocan Laura).

O parte a „comisionului” a fost platit prin cedarea a doua imobile noi in favoarea unor persoane apropiate lui Vanghelie. De asemenea, pentru garantarea platii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, un om de afaceri a cedat controlul unei societati comerciale unor apropiati ai lui Marian Vanghelie. Alta modalitate de plata a „comisionului de 20%” a constat in achitarea de catre societatile controlate de catre aceeasi persoana a cheltuielilor de renovare si amenajare a unor spatii utilizate de catre societatea controlata de Fashion Brand Management S.R.L. (asociat fiind inculpatul Niculae Mircea-Sorin).

Citeste si Vanghelie nu se va „preda ca un mielusel”. Ii va turna pe Ponta si pe Ghita

Procurorii au mai retinut ca in aceeasi perioada,Marian Vanghelie si Niculae Mircea-Sorin au transferat sume de bani provenite din comiterea infractiunilor de luare de mita, sub forma achizitionarii de bunuri mobile si imobile si sub forma introducerii acestora in patrimoniul societatilor comerciale controlate de cei doi, in scopul ascunderii originii ilicite a acestora. Totodata, cei doi au disimulat adevarata natura a provenientei cu privire la doua imobile pretinse de catre Vanghelie Marian-Daniel de la administratorul mai multor societati comerciale.

De asemenea, procurorii il acuza pe Vanghelie ca a disimulat adevarata natura a provenientei a partilor sociale la societatea Eurowest Imob Consulting S.R.L., parti sociale pretinse de acesta de la un om de afaceri. Procurorii ii acuza pe Murgoci Adrian, Ciocan Laura si Ciocan Sorin ca la data de 12 martie „au facut afirmatii mincinoase in legatura cu fapte si imprejurari esentiale, actionand cu scopul de a impiedica tragerea la raspundere penala a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, sub aspectul comiterii infractiunilor mentionate anterior”.

Adauga un comentariu