Titlurile zilei

O pedeapsă de coșmar, rar întâlnită! O tânără din Iași a fost obligată să lucreze la un crematoriu uman, după ce a mușcat o polițistă! Scenele s-au petrecut în apropiere de Rompetrol!

Publicat: 15 mai 2021
O autospecială de Poliție și o femeie cu mâinile încătușate la spate
Judecătorii au condamnat o ieșeancă după o scenă ca-n filmele de acțiune: femeia a primit o pedeapsă cu suspendare după ce a mușcat-o de mână pe o polițistă

O femeie din Iași a fost pedepsită de magistrați, după ce a fost acuzată că a mușcat-o pe o polițistă. Judecătorii din cadrul Curții de Apel București au condamnat-o pe Maria Rusnac la 1 an de închisoare, cu amânare, pentru ultraj. Ieșeanca a fost acuzată că a făcut scandal după ce polițiștii au vrut să o ducă la secție, pentru audieri, în urma unui incident de lângă o benzinărie Rompetrol

Scene ca-n filmele de acțiune, în plină stradă. O ieșeancă a sărit în mers din autospeciala de Poliție. Femeia, care a mușcat-o pe o agentă, obligată de magistrați să muncească la crematoriu! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel București au condamnat-o definitiv pe Maria Rusnac, o femeie de 41 de ani, din Iași.

„Instanța admite apelul declarat de inculpata Maria Rusnac. Stabilește pentru inculpată pedeapsa de 1 an de închisoare, cu amânare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Dispune ca inculpata să execute pe parcursul termenului de supraveghere un număr de 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la Primăria Sector I București sau Administrației Domeniului Public Sector 1 București. Menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate. Definitivă”, au precizat judecătorii.

Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului I au trimis-o pe ieșeancă să muncească, vreme de 90 de zile, la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

Maria Rusnac, acuzată că a mușcat-o de mână pe o polițistă

Procesul ieșeancei Maria Rusnac a început anul trecut. Atunci, anchetatorii au trimis-o în judecată pe ieșeancă sub acuzația de ultraj.

„Pe data de 18 februarie 2018, în jurul orei 23:50, inculpata a mușcat-o de mâna stângă și a lovit-o cu pumnii și cu picioarele pe persoana vătămată F.B., agent de Poliție din cadrul Secției V Sector I, în timp ce aceasta din urmă se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu. La acea dată, polițiștii au fost sesizați prin dispecerat să intervină pentru aplanarea unui scandal desfășurat la intersecția dintre strada Pajura și benzinăria Rompetrol. La locul incidentului s-au deplasat inițial alte două echipaje de Poliție, ocazie cu care au fost identificați doi bărbați și o femeie.

La momentul sosirii la fața locului a echipajului format din agenții de Poliție F.B. și I.B., cei doi bărbați erau deja încătușați, iar, ulterior, aceștia au fost preluați și duși la sediul Poliției de către celelalte două echipaje sosite la fața locului. Pentru clarificarea situației, agenții de poliție au invitat-o la sediul Secției de Poliție și pe femeia care a sesizat respectivul scandal, respectiv pe inculpată, ea fiind de acord să se deplaseze spre secție cu autoturismul din dotarea Poliției în care se aflau agenții de poliție F.B. și I.B.”, au subliniat anchetatorii.

Ce a spus femeia din Iași în fața magistraților

Oamenii legii au mai afirmat că, pe parcursul deplasării, ieșeanca Maria Rusnac a devenit recalcitrantă, afirmând că nu mai dorește să meargă la sediul secției.

„La o intersecție, inculpata a deschis portiera autospecialei și a sărit din mașină. În acel moment, polițiștii au oprit mașina si au coborât pentru a o imobiliza, ocazie cu care inculpata a lovit-o cu pumnii si picioarele pe persoana vătămată F.B., iar, în momentul încătușării, a mușcat-o pe aceasta de mâna stângă. După ce s-a reușit imobilizarea acesteia, inculpata a fost dusă la sediul Secției V de Poliție, continuând să aibă un comportament agresiv. În plus, persoana vătămată a arătat că există foarte multe apeluri 112 formulate de către inculpată și de către concubinul acesteia, în urma cărora inculpata s-a comportat, de asemenea, foarte agresiv”, au adăugat anchetatorii.

La audieri, ieșeanca a recunoscut că a mușcat-o pe polițistă de mână.

„Este adevărat, însă nu am lovit-o pe aceasta în alte zone. Am mușcat-o în momentul în care polițista a încercat să mă bage cu forța în mașină. Eu am încercat doar să scap, întrucât polițista a fost cea care m-a agresat: m-a prins de mâini și nu m-a mai lăsat să plec. În timp ce încercam să scap, am atins-o cu dinții pe mână, dar nu a fost un gest agresiv”, a susținut ieșeanca în fața magistraților.

Comentarii
Adauga un comentariu