Local

O portiune din soseaua de centura a municipiului Iasi va fi reabilitata

Publicat: 14 apr. 2014
1

@ Se asteapta fondurile europene pentru inceperea lucrarilor la soseaua de centura destinata traficului usor

Problema centurii de ocolire a municipiului Iasi este in continuare una nerezolvata. In 2013 s-au facut lucrari la aceasta centura, dar numai pe tronsonul destinat traficului greu. Portiunea destinata traficului usor a fost amanata pe motivul lipsei de fonduri. Anul trecut studiul de fezabilitate a fost facut si proiectul tehnic a fost finalizat, desi de la bugetul de stat nu a fost directionat niciun euro pentru aceasta reabilitare. La acea vreme se spera ca banii sa fie obtinuti la o rectificare bugetara sau sa se prinda acest proiect in cadrul unui program european de finantare. Intre timp aceasta parte de sosea a continuat sa se degradeze si situatia a facut ca lucrarile sa reinceapa de la zero. S-a mai incercat reluarea proiectului in data de 12.07.2013 cand acesta a fost scos la licitatie, dar nu a prezentat niciun fel de interes. Ulterior, proiectul a fost plasat in tabara fondurilor europene. Dupa recalcularea indicatorilor tehnico-economici valoarea lucrarilor a ajuns la suma de 28.937.000 de euro. Portiunea care va fi reabilitata are o lungime de 8,185 km si o latime de 8,5 m. Lucrarile vor incepe de la rondul Uricani, vor cuprinde zona strazii Cicoarei si se vor termina la Crucea lui Ferentz. Proiectul a fost depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial „Transporturi”, iar sansele sunt foarte mari pentru ca finantarea sa fie semnata.
Comentarii
  • AR FI FOARTE UTILA SOSEAUA DE CENTURA USOARA…S-AR DECONGESTIONA TRAFICUL DE LA BARIERA DIN CANTA-DACIA ! TOT TIMPUL SE FORMEAZA BLOCAJE RUTIERE ACOLO …NICI TRAMVAIUL NU MAI TRECE DACA SE AGLOMEREAZA CU MASINI IN ZONA…

  • Mare necaz este cu tirurile astea ca le da voie prin oras ar trbui un indicator care sa le indrume spre soseaua de centura si de acolo daca au treaba in oras sa se duca spre cug ..

Adauga un comentariu